נתחוני עוף ברוטב סילאן "חמוץ מתוק"
המנה הזאת מכילה איזון מושלם בין מושחת למרענן: מערום של נתחים פריכים בבלילה עשירה, ולצדם ירקות מוקפצים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ½ ק"ג חזה עוף חתוך לפיסות קטנות בגודל נגיסה
- 3 גזרים חתוכים לרצועות דקות כגפרורים
- 1 בצל לתוך לפלחים
- 1 גמבה חתוכה לקוביות
- ¼ כרוב לבן חתוך גס
- ½ כוס קוביות אננס משומר (ללא הנוזלים)
- 1 כוס רוטב סילאן "חמוץ מתוק" של חצר כנרת
- 2 כפות שמן זית
- שמן לטיגון
- לבלילה:
- 1 כוס קמח
- ½ כוס בירה לבנה + ½ כוס מים
- 1 ביצה
אופן ההכנה
- 1. לערבב יחד את כל חומרי הבלילה עד לקבלת בלילה חלקה ואחידה. (ניתן להשרות את נתחוני העוף ברוטב סויה+כף סוכר+קורט פלפל שחור)
- 2. טובלים את נתחוני העוף בבלילה ומטגנים בשמן עמוק, עד שהנתחנים פריכים על פני השטח ומבושלים היטב.
- 3. מחממים בווק את השמן זית, מוסיפים את הירקות ומקפיצים מס' דקות. מוסיפים את הנתחנים ואת רוטב סילאן "חמוץ מתוק" של חצר כנרת, ומקפיצים עוד מס' דקות. מגישים חם.