- 1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
-
- 2. מערבבים בקערה קמח וסוכר.
-
- 3. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים בעזרת האצבעות לתערובת פירורית. כדאי ליצור פירורים בכל מיני גדלים, חלק גדולים וחלק קטנטנים כמו אבקה.
-
- 4. מכניסים את בצק הפירורים להמתנה של מספר דקות במקרר.
-
- 5. משמנים במעט חמאה תבנית (קוטר 24 ס"מ) או כלים אישיים.
-
- 6. חותכים את המשמשים לקוביות ומפזרים בתחתית התבנית.
-
- 7. זורים על המשמשים סוכר.
-
- 8. מפזרים את פירורי הבצק בשכבה אחידה על המשמשים.
-
- 9. אופים כחצי שעה עד שפירורי הבצק זהובים והריח... הו הריח.. לא יתואר.
-
- 10. מומלץ לאכול חם עם קרם פרש, שמנת חמוצה או גלידה וניל.
-
- גיוונים ושדרוגים:
- אפשר להחליף את המשמש בכל פרי אחר שאוהבים שזיפים, דובדבנים, אפרסקים, אגסים, תפוחים. אם מדובר בפירות מתוקים כדאי להפחית בכמות הסוכר שזורים על הפרות.
-
- אפשר לתבל את פירורי הבצק בקינמון או קליפת לימון או תפוז.
-
- אפשר להוסיף לפירורי הבצק שקדים פרוסים או צנוברים או אגוזי לוז מרוסקים.