מתכונים חמים

קרמבל משמש

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה!
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

קראמבל משמש (צילום: ברני ארדוב)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 8-10 משמשים
  • 8-10 כפות סוכר
  • לקרמבל:
  • כוס קמח לבן רגיל
  • חצי כוס סוכר
  • 70 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • 2. מערבבים בקערה קמח וסוכר.
  • 3. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים בעזרת האצבעות לתערובת פירורית. כדאי ליצור פירורים בכל מיני גדלים, חלק גדולים וחלק קטנטנים כמו אבקה.
  • 4. מכניסים את בצק הפירורים להמתנה של מספר דקות במקרר.
  • 5. משמנים במעט חמאה תבנית (קוטר 24 ס"מ) או כלים אישיים.
  • 6. חותכים את המשמשים לקוביות ומפזרים בתחתית התבנית.
  • 7. זורים על המשמשים סוכר.
  • 8. מפזרים את פירורי הבצק בשכבה אחידה על המשמשים.
  • 9. אופים כחצי שעה עד שפירורי הבצק זהובים והריח... הו הריח.. לא יתואר.
  • 10. מומלץ לאכול חם עם קרם פרש, שמנת חמוצה או גלידה וניל.
  • גיוונים ושדרוגים:
  • • אפשר להחליף את המשמש בכל פרי אחר שאוהבים – שזיפים, דובדבנים, אפרסקים, אגסים, תפוחים. אם מדובר בפירות מתוקים כדאי להפחית בכמות הסוכר שזורים על הפרות.
  • • אפשר לתבל את פירורי הבצק בקינמון או קליפת לימון או תפוז.
  • • אפשר להוסיף לפירורי הבצק שקדים פרוסים או צנוברים או אגוזי לוז מרוסקים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully