וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מוס שוקולד ומרסלה

מוס שוקולד קר ומתוק

מתכון מאת: דורעם גונט, .

מוס שוקולד ממרכיב אחד. יוסי ציפקיס
מוס שוקולד ממרכיב אחד

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 4 ביצים, בטמפרטורת החדר, מופרדות לחלבונים ולחלמונים
  • 2 כפות סוכר
  • 200 גרם שוקולד מריר חלבי (לא פרווה)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/3 כוס יין מרסלה
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה לקצפת

אופן ההכנה

  • 1. בקערה נקייה מתחילים להקציף את החלבונים עם קורט מלח (חשוב שהחלבונים לא יהיו קרים מהמקרר). כשמתחיל להיווצר קצף, מגבירים למקסימום את מהירות ההקצפה ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. ממשיכים בהקצפה עד שמתקבל קצב יציב מאוד.
  • 2. ממיסים את השוקולד המריר עם המלח בקערה מעל אדים או בזהירות במיקרוגל. כשהשוקולד נמס, מוסיפים את המרסלה ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה. מצננים מעט את השוקולד ומוסיפים, בזה אחר זה ותוך ערבוב, את ארבעת החלמונים.
  • 3. מוסיפים כף או שתיים מקצף החלבונים אל השוקולד ומערבבים (כדי ליצור תערובת שוקולד קלה יותר). מוסיפים את השוקולד אל קצף החלבונים ומקפלים להאחדה את שתי התערובות, בתנועות עדינות שאינן שוברות את הקצף.
  • 4. בקערה נפרדת מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת, ומקפלים גם אותה לתערובת השוקולד והחלבונים.
  • 5. מעבירים את המוס לקערה גדולה או לקערות אישיות, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכמה שעות לפחות (רצוי ללילה שלם) להתייצבות.
  • 6. אוכלים קר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully