- 1. בקערה נקייה מתחילים להקציף את החלבונים עם קורט מלח (חשוב שהחלבונים לא יהיו קרים מהמקרר). כשמתחיל להיווצר קצף, מגבירים למקסימום את מהירות ההקצפה ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. ממשיכים בהקצפה עד שמתקבל קצב יציב מאוד.
-
- 2. ממיסים את השוקולד המריר עם המלח בקערה מעל אדים או בזהירות במיקרוגל. כשהשוקולד נמס, מוסיפים את המרסלה ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה. מצננים מעט את השוקולד ומוסיפים, בזה אחר זה ותוך ערבוב, את ארבעת החלמונים.
-
- 3. מוסיפים כף או שתיים מקצף החלבונים אל השוקולד ומערבבים (כדי ליצור תערובת שוקולד קלה יותר). מוסיפים את השוקולד אל קצף החלבונים ומקפלים להאחדה את שתי התערובות, בתנועות עדינות שאינן שוברות את הקצף.
-
- 4. בקערה נפרדת מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת, ומקפלים גם אותה לתערובת השוקולד והחלבונים.
-
- 5. מעבירים את המוס לקערה גדולה או לקערות אישיות, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכמה שעות לפחות (רצוי ללילה שלם) להתייצבות.
-
- 6. אוכלים קר.