וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חזה עוף עם ניוקי ובצל בבירה וסומק

אפשר להשתמש בניוקי מוכן מאיכות טובה, ואז זו מנה קלה למדי להכנה

מתכון מאת: דורעם גונט, .

חזה עוף עטוף בניילון נצמד. ShutterStock
חזה עוף עטוף בניילון נצמד

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 2 כפות שמן
  • 2 בצלים, קלופים ופרוסים לטבעות בעובי 4-5 מ"מ
  • 4 נתחי חזה עוף, במשקל כ-200 גרם כל אחד
  • 4 כפיות סומק
  • 1 כוס בירה
  • 1 כף מיץ לימון
  • מלח ופלפל שחור גרוס גס
  • 500 גרם ניוקי, מבושלים לפי הוראות היצרן
  • להגשה: מעט פטרוזיליה קצוצה דק

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את השמן ומטגנים את הבצל במחבת רחבה עם תחתית עבה, עד שהוא מתרכך ומזהיב. מוציאים את הבצל לצלחת. מתבלים את נתחי העוף במחצית מהסומק ומטגנים עד שיזהיבו משני הצדדים. מוציאים ושומרים במקום חמים.
  • 2. מחזירים למחבת את הבצל המטוגן ומוסיפים את הבירה ומיץ הלימון. מתבלים בסומק, במלח ובפלפל. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שרוב הנוזלים מתאדים והרוטב מתעבה ומסמיך (3-5 דקות).
  • 3. מוסיפים למחבת את הניוקי המבושלים, ומערבבים עד שיתחממו ויצופו ברוטב. מחלקים את הניוקי לצלחות ומניחים בכל צלחת נתח עוף. מפזרים מעל מעט פטרוזיליה קצוצה ומגישים מיד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully