- 1. חותכים את הפלפלים לרצועות רחבות (כ-3 ס"מ) ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה או ברדיד אלומיניום. נפטרים מהזרעים ומהעוקצים.
-
- 2. מערבבים בקערית את המרמלדה עם שמן הזית. בעזרת האצבעות מפרידים בעדינות את עור החזה מהבשר, ומחדירים חלק מתערובת המרמלדה והשמן מתחת לעור. מורחים את יתרת התערובת על העוף. אם יש במקרר - אפשר לדחוס לחלל הבטן של העוף חצי לימון ו/או צרור עשבי תיבול (פטרוזיליה, כוסברה, תימין, רוזמרין, או עשב אהוב אחר), אבל זה ממש לא חובה. ממליחים ומפלפלים את העוף.
-
- 3. בעזרת חוט מטבח קושרים את רגלי העוף זו לזו, ואז מעבירים את החוט מעל הכנפיים וקושרים על הגב, כך שהחוט מצמיד את הכנפיים לגוף העוף. אם יש לתנור שיפוד מסתובב, משפדים עליו את העוף. אם אין, רצוי להרים את העוף מעל הפלפלים בעזרת רשת. ואם אין שיפוד או רשת, מניחים את העוף על צדו מעל הפלפלים. סביב לפלפלים אפשר לפזר גם תפוחי אדמה בקליפתם או ירקות שורש אחרים.
-
- 4. צולים את העוף בחום של 200 מעלות במשך כ-15 דקות, ואז הופכים וצולים 15 דקות כשהעוף על צדו השני. הופכים שוב את העוף, כך שהחזה פונה כלפי מעלה לשארית הצלייה.
-
- 5. באותה הזדמנות מערבבים והופכים גם את הפלפלים. ממשיכים לצלות עד שהעוף שחום ומבושל (זמן הצלייה הכולל כשעה ועשר דקות. צליית יתר תייבש את העוף).
-
- 6. מוציאים את העוף מהתנור ומניחים אותו לחמש דקות מנוחה לפני שפורסים. מגישים לצד הפלפלים והרוטב שנקווה בתחתית התבנית.