- 1. מכינים את הבצק: למעבד מזון מכניסים את הקמח עם חמאה ומלח. מעבדים בפולסים עד לקבלת מירקם פירורי.
-
- 2. מוסיפים את החלמון וממשיכים לעבד עוד כמה שניות. מוציאים ואוספים את הפירורים לבצק.
-
- 3. עוטפים את כדור הבצק בנילון נצמד ומקררים לפחות חצי שעה.
-
- 4. מכינים את קרם הפטיסייר: ממיסים את הקורנפלור במעט מהחלב. מוסיפים חלמונים וטורפים.
-
- 5. בסיר מרתיחים את שאר החלב עם הסוכר והוניל.
-
- 6. יוצקים מעט מהחלב החם על תערובת החלמונים, תוך כדי ערבוב מתמיד. מחזירים את בתערובת לסיר ומבשלים על אש קטנה תוך בחישה מתמדת עד להסמכה. מסירים את מקל הוניל ומגרדים ממנו את הפולים לתוך הקרם.
-
- 7. מעבירים לכלי, מכסים בניילון נצמד (מצמידים לקרם כדי שלא יווצר קרום) ומצננים במקרר לפחות שעתיים.
-
- 8. אופים את הטארטלטים: מרדדים את הבצק ומרפדים את התבניות. מניחים נייר כסף על כל טארטלט ועליו משקולת אפיה או קטניות. מעבירים למקפיא לעשר דקות.
-
- 9. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את קלתית הבצק כ-15 דקות. מסירים את המשקולת ונייר הכסף ואופים עוד עשר דקות. מצננים.
-
- 10. מרכיבים את המנה: מחלצים את קלתית הבצק, ממלאים בכמה כפות קרם פטיסייר , מסדרים פירות יער או פירות אחרים ומגישים מיד.