- 1. מגררים את שני הלימונים. שומרים את גרידת הלימון. מניחים את פרוסות התפוח בקערה, מכסים במים וסוחטים לתוכם את אחד הלימונים. שמים את הקערה בצד.
-
- 2. מחממים מים בסיר גדול ורחב. מניחים במרכז הסיר כוס (או ספל) ועליה מניחים סיר קטן יותר. הסיר הקטן מתחמם רק מאדי המים. מכניסים לסיר הקטן את ארבעת החלמונים וטורפים עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. ממשיכים לטרוף ויוצקים בהדרגה את הדבש לתערובת החלמונים. ממשיכים לטרוף כעשרים דקות עד שהתערובת מסמיכה. מורידים מהאש ומניחים בצד עד שתתקרר. מדי פעם טורפים כדי למנוע יצירת קרומים.
-
- 3. מקציפים את השמנת ומקפלים אותה לתוך תערובת החלמונים והדבש. מוסיפים את גרידת הלימון ומערבבים בעדינות. בסוף מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומקפלים גם אותו לתערובת.
-
- 4. מניחים בתבנית זכוכית בינונית שכבה של פרוסות תפוח ומעליה יוצקים מחצית מהתערובת. משטחים את התערובת. מניחים שכבה נוספת של פרוסות תפוח ולבסוף את המחצית השנייה של תערובת הדבש. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעות אחדות (לא פחות מארבע). ברור שאפשר להכין הכל בקערות הגשה אישיות