מוס שוקולד לבן ואוכמניות
מתכון מתוך הספר של דונה היי "פשוט בישול".
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 3 כפות מים
- 2 כפיות אבקת ג'לטין
- 150 גר' שוקולד לבן
- 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
- 1 כוס אוכמניות, תותים או פירות יער טריים או מוקפאים ומסוננים
אופן ההכנה
- 1. יוצקים את המים לקערית או לכוס, מפזרים מלמעלה את הג'לטין וממתינים, עד שהוא סופח את המים. מחממים את השוקולד והשמנת בסיר, מעל להבה בינונית נמוכה. מערבבים עד שהמרקם חלק.
- 2. מוסיפים את הג'לטין ומערבבים דקה, עד שהוא נמס ומתמזג בנוזל.
- 3. מסירים מהכיריים, יוצקים לקערה וטורפים 3 דקות או עד שהנוזל מצטנן. בוחשים פנימה את האוכמניות ויוצקים ל 6 כוסות הגשה משומנות. מאחסנים במקרר 45 60 דקות לפחות, עד שהמוס יציב.
- 4. אם רוצים, מגישים עם אוכמניות נוספות. הכמות 6 מנות.