וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ירכי עוף בשרדונה

בוחרים יין שרדונה יבש וטוב. לשישה אנשים נחוצים כאן שלושה בקבוקים. בקבוק שלם ישמש לבישול. את השניים הנותרים מצננים ולוגמים עם הארוחה

מתכון מאת: חיים כהן ואלי לנדאו, .

עוף בגריל. ShutterStock
עוף בגריל

מצרכים למתכון

  • 6 רבעי עוף ‏(חלק תחתון כמובן‏) מופרדים לירכיים ושוקיים ‏(פולקע‏)
  • קמח
  • בצל בינוני קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות גס
  • גזר בינוני קצוץ
  • מחטים של ענף קטן של רוזמרין
  • 3 עלי מרווה טריים וקצוצים גס
  • חצי כוס ‏(3 כפות יפות‏) שמן זית
  • בקבוק שרדונה
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

  • 1. מקמחים את חלקי העוף ומנערים קמח עודף. מחממים את השמן בסיר גדול וכבד ומשחימים בו את חלקי העוף ‏(בקבוצות‏). שומרים את הנתחים השחומים בצד. מוסיפים לסיר את הבצל, השום, הגזר וצמחי התבלין. מטגנים תוך ערבוב עד שהבצל נעשה שקוף.
  • 2. מחזירים לסיר את חלקי העוף יחד עם המיצים שהפרישו. מערבבים. ממליחים קלות ומפלפלים בנדיבות. מוסיפים מעט מהיין ובעזרת כף עץ משפשפים את קרקעית הסיר לחלץ את הטעמים שדבקו בו. מוסיפים את שאר היין ומביאים לרתיחה.
  • 3. מנמיכים את הלהבה ומבשלים שלושת?רבעי השעה בכיסוי חלקי של הסיר. אם הלהבה חזקה מדי ונוזלי הבישול מתאדים, מוסיפים ציר עוף ‏(אם יש‏) או מים. הרוטב צריך להיות סמיך במידה, כמובן.
  • 4. מסירים מהאש וממתינים עשר דקות לפחות לפני ההגשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully