וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אוסובוקו טלה על מצע מג'דרה של קוסקוס מלא ועדשים

המתכון באדיבות אמיר כלפון, שף יערות הכרמל אחוזת בריאות וספא

מתכון מאת: מערכת וואלה

אוסובוקו טלה על מצע קוסקוס מלא.
אוסובוקו טלה על מצע קוסקוס מלא

מצרכים למתכון

  • לטלה:
  • 4 חתיכות של אוסובוקו נקיות
  • 2 בצלים קלופים חתוכים לקוביות
  • 2 גזרים קלופים חתוכים לקוביות
  • 1 שורש סלרי בנוני קלוף וחתוך לקוביות
  • 1 שורש פטרוזיליה
  • 10 שיני שום קלופות וחתוכות לפרוסות
  • 1 ליטר יין אדום
  • 2 עלי דפנה
  • 2 פלפל שאטה יבש
  • 3 ענפי טימין (רק את העלים)
  • 1 ליטר ציר בקר\ מים
  • שמן לטיגון
  • חומרים לקוסקוס:
  • 120 גרם קוסקוס מלא להכנה קלה ומהירה
  • 120 גרם עדשים אדומים
  • 1 בצל קצוץ
  • מלח, פלפל
  • מעט שמן

אופן ההכנה

  • 1. מחממים סיר כבד או מחבת עם מעט שמן זית, מקמחים את האוסובוקו עם מעט קמח ומטגנים מכל הצדדים. מורידים מהאש.
  • 2. מוסיפים למחבת חצי ליטר יין אדום ומרכזים לחצי. מסננים.
  • 3. שמים מעט שמן זית ומטגנים את הירקות לפי דרגות קושי עד להזהבה.
  • 4. מוסיפים את היין הנותר ומצמצמים לחצי; מוסיפים את הטימין, עלי דפנה, והשאטה ומביאים לרתיחה. מתקנים טעם במלח ופלפל.
  • 5. מסדרים את הבשר בתבנית, יוצקים את הנוזל והירקות מעל הבשר ומכסים בנייר פרגמנט ונייר אלומיניום. אופים בתנור בטמפרטורה של 180 מעלות כשעה וחצי עד שעתיים.
  • 6. מבשלים את העדשים עד להתרככות ומסננים.
  • 7. שמים את הקוסקוס בקערה, מוסיפים 2 כוסות מים פושרים–חמים ומשרים כ-10 דקות. מסננים את המים אם נשארו. מטגנים את הבצל במעט שמן זית עד להזהבה ומערבבים עם העדשים והקוסקוס.
  • 8. להגשה: שמים במרכז הצלחת את הקוסקוס והעדשים ומעליהם מניחים את האוסובוקו ויוצקים מעל את הרוטב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully