- 1. מחממים סיר כבד או מחבת עם מעט שמן זית, מקמחים את האוסובוקו עם מעט קמח ומטגנים מכל הצדדים. מורידים מהאש.
-
- 2. מוסיפים למחבת חצי ליטר יין אדום ומרכזים לחצי. מסננים.
-
- 3. שמים מעט שמן זית ומטגנים את הירקות לפי דרגות קושי עד להזהבה.
-
- 4. מוסיפים את היין הנותר ומצמצמים לחצי; מוסיפים את הטימין, עלי דפנה, והשאטה ומביאים לרתיחה. מתקנים טעם במלח ופלפל.
-
- 5. מסדרים את הבשר בתבנית, יוצקים את הנוזל והירקות מעל הבשר ומכסים בנייר פרגמנט ונייר אלומיניום. אופים בתנור בטמפרטורה של 180 מעלות כשעה וחצי עד שעתיים.
-
- 6. מבשלים את העדשים עד להתרככות ומסננים.
-
- 7. שמים את הקוסקוס בקערה, מוסיפים 2 כוסות מים פושריםחמים ומשרים כ-10 דקות. מסננים את המים אם נשארו. מטגנים את הבצל במעט שמן זית עד להזהבה ומערבבים עם העדשים והקוסקוס.
-
- 8. להגשה: שמים במרכז הצלחת את הקוסקוס והעדשים ומעליהם מניחים את האוסובוקו ויוצקים מעל את הרוטב.