וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קציצות ברוטב תמרהינדי

ג'ינג'ר, פטרוזיליה וכוסברה מסתתרים בתוך הקציצות הללו, אבל הטעם האמיתי מגיע מהתמרהינדי, שנותן למנה הקלאסית הזו טוויסט מרענן וטעים במיוחד.

מתכון מאת: דורעם גונט, .

קציצות ברוטב עגבניות. ShutterStock
קציצות ברוטב עגבניות

מצרכים למתכון

  • ל-4-6 מנות:
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 2 כפות שורש ג'ינג'ר, קלוף ומגורר או קצוץ דק מאוד
  • 1 כף חמאת בוטנים
  • 1 ביצה
  • 1/4 כוס פירורי לחם
  • צרור קטן של פטרוזיליה או כוסברה, קצוצות דק
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 2 כפות שמן
  • לרוטב:
  • 1 כוס מים
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כפית רכז תמרהינדי (להשיג בחנויות למוצרים מהמזרח הרחוק)
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים בקערה את הבשר הטחון עם הג'ינג'ר, חמאת הבוטנים, הביצה, פירורי הלחם ועשבי התיבול. מתבלים במלח ובפלפל.
  • 2. לשים את התערובת בידיים עד שהיא הופכת מעט דביקה, ומניחים לכחצי שעה במקרר.
  • 3. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים, בקוטר של כ-2 ס"מ.
  • 4. במחבת רחבה מחממים 2 כפות שמן. כשהשמן חם מאוד, מוסיפים פנימה את כדורי הבשר ומטגנים עד שהם משחימים מכל הצדדים.
  • 5. מערבבים בקערית את כל חומרי הרוטב, ומוסיפים למחבת עם כדורי הבשר המטוגנים.
  • 6. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה עד שהרוטב מסמיך, כחצי שעה.
  • 7. מגישים עם אורז לבן או פסטה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully