פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קציצות ברוטב תמרהינדי

      ג'ינג'ר, פטרוזיליה וכוסברה מסתתרים בתוך הקציצות הללו, אבל הטעם האמיתי מגיע מהתמרהינדי, שנותן למנה הקלאסית הזו טוויסט מרענן וטעים במיוחד.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      קציצות ברוטב עגבניות (ShutterStock)
      קציצות ברוטב עגבניות (ShutterStock)

      מצרכים

      • ל-4-6 מנות:
      • 500 גרם בשר בקר טחון
      • 2 כפות שורש ג'ינג'ר, קלוף ומגורר או קצוץ דק מאוד
      • 1 כף חמאת בוטנים
      • 1 ביצה
      • 1/4 כוס פירורי לחם
      • צרור קטן של פטרוזיליה או כוסברה, קצוצות דק
      • 1/2 כפית מלח
      • 1/2 כפית פלפל שחור
      • 2 כפות שמן
      • לרוטב:
      • 1 כוס מים
      • 2 כפות רסק עגבניות
      • 1 כפית רכז תמרהינדי (להשיג בחנויות למוצרים מהמזרח הרחוק)
      • מלח ופלפל

      אופן ההכנה

      • 1. מערבבים בקערה את הבשר הטחון עם הג'ינג'ר, חמאת הבוטנים, הביצה, פירורי הלחם ועשבי התיבול. מתבלים במלח ובפלפל.
      • 2. לשים את התערובת בידיים עד שהיא הופכת מעט דביקה, ומניחים לכחצי שעה במקרר.
      • 3. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים, בקוטר של כ-2 ס"מ.
      • 4. במחבת רחבה מחממים 2 כפות שמן. כשהשמן חם מאוד, מוסיפים פנימה את כדורי הבשר ומטגנים עד שהם משחימים מכל הצדדים.
      • 5. מערבבים בקערית את כל חומרי הרוטב, ומוסיפים למחבת עם כדורי הבשר המטוגנים.
      • 6. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה עד שהרוטב מסמיך, כחצי שעה.
      • 7. מגישים עם אורז לבן או פסטה.

      עוד מתכוני בקר

      קציצות ברוטב תמרהינדי
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -