בשר וחצילים ברוטב חריף

חצילים הם חומר נפלא לשדך לבשר, בעיקר בזכות הטעם המעושן שלהם, לאחר שמטגנים אותם. המתכון לקוח מהספר 'מאסיה באהבה' של רות סירקיס.

מתכון מאת: מערכת וואלה!
בשר וחצילים ברוטב חריף מתוק מתוך הספר מאסיה באהבה. יונתן בלום,
בשר וחצילים ברוטב חריף מתוק מתוך הספר מאסיה באהבה(צילום: יונתן בלום)

מצרכים

  • 400 גרם סטייק סינטה, פרוס דק מאוד בניצב לשריר
  • מישרה :
  • 2 כפות רוטב הויסין
  • 2 כפות מירין
  • 1 כפית קורנפלור
  • פלפל שחור
  • 1 כף סילאן
  • חצי כפית שום כתוש
  • 1 כפית ג’ינג’ר טרי, מגורר דק
  • חצילים :
  • 2 חצילים ארוכים קטנים (כ 400-גרם בסך הכל)
  • חצי כוס קמח רגיל
  • שמן לטיגון עמוק
  • 2 שיני שום מעוכות
  • צ’ילי חריף קצוץ דק מאוד או רוטב צ’ילי מתוק, לפי הטעם
  • מלח, פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את המישרה: שמים בקערה את חומרי המישרה ומערבבים היטב.
  • 2. מוסיפים את פרוסות הסינטה אל המישרה, מערבבים ומשהים כ-25 דקות. אפשר גם להכין כמה שעות מראש ולשמור במקרר .
  • 3. פורסים דק את החצילים לפרוסות בעובי 3 מ”מ. מגלגלים את הפרוסות בקמח כדי לתת להן ציפוי קל.
  • 4. מחממים שמן לטיגון עמוק בווק או במחבת עמוקה. מנערים את הקמח מהחצילים ומטגנים אותם בשניים או שלושה מחזורים.
  • 5. מוציאים ושומרים על מגבות נייר כדי לספוג את עודף השמן.
  • 6. במחבת נוספת, או באותו ווק לאחר ששופכים מתוכו את מרבית השמן, מטגנים את פרוסות הסינטה עם חומרי המישרה, במשך 2 דקות. מוסיפים את שיני השום המעוכות, הצ’ילי או רוטב הצ’ילי המתוק, לפי הטעם, וכן מלח ופלפל. מערבבים.
  • 7. לסיום המנה מוסיפים לבשר את פרוסות החצילים המטוגנות. מערבבים פעם נוספת בעדינות כדי שהחצילים לא יישברו. מגישים מיד.
  • 8. טיפ: על מנת לחתוך פרוסות בשר דקיקות מומלץ לשים את נתח הבשר במקפיא ל-30 דקות בלבד (לא להקפיא לגמרי) ואז לחתוך בסכין חדה בניצב לשריר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully