וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בשר וחצילים ברוטב חריף

חצילים הם חומר נפלא לשדך לבשר, בעיקר בזכות הטעם המעושן שלהם, לאחר שמטגנים אותם. המתכון לקוח מהספר 'מאסיה באהבה' של רות סירקיס.

מתכון מאת: מערכת וואלה

בשר וחצילים ברוטב חריף מתוק מתוך הספר מאסיה באהבה. יונתן בלום,
בשר וחצילים ברוטב חריף מתוק מתוך הספר מאסיה באהבה/יונתן בלום

מצרכים למתכון

  • 400 גרם סטייק סינטה, פרוס דק מאוד בניצב לשריר
  • מישרה :
  • 2 כפות רוטב הויסין
  • 2 כפות מירין
  • 1 כפית קורנפלור
  • פלפל שחור
  • 1 כף סילאן
  • חצי כפית שום כתוש
  • 1 כפית ג’ינג’ר טרי, מגורר דק
  • חצילים :
  • 2 חצילים ארוכים קטנים (כ 400-גרם בסך הכל)
  • חצי כוס קמח רגיל
  • שמן לטיגון עמוק
  • 2 שיני שום מעוכות
  • צ’ילי חריף קצוץ דק מאוד או רוטב צ’ילי מתוק, לפי הטעם
  • מלח, פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את המישרה: שמים בקערה את חומרי המישרה ומערבבים היטב.
  • 2. מוסיפים את פרוסות הסינטה אל המישרה, מערבבים ומשהים כ-25 דקות. אפשר גם להכין כמה שעות מראש ולשמור במקרר .
  • 3. פורסים דק את החצילים לפרוסות בעובי 3 מ”מ. מגלגלים את הפרוסות בקמח כדי לתת להן ציפוי קל.
  • 4. מחממים שמן לטיגון עמוק בווק או במחבת עמוקה. מנערים את הקמח מהחצילים ומטגנים אותם בשניים או שלושה מחזורים.
  • 5. מוציאים ושומרים על מגבות נייר כדי לספוג את עודף השמן.
  • 6. במחבת נוספת, או באותו ווק לאחר ששופכים מתוכו את מרבית השמן, מטגנים את פרוסות הסינטה עם חומרי המישרה, במשך 2 דקות. מוסיפים את שיני השום המעוכות, הצ’ילי או רוטב הצ’ילי המתוק, לפי הטעם, וכן מלח ופלפל. מערבבים.
  • 7. לסיום המנה מוסיפים לבשר את פרוסות החצילים המטוגנות. מערבבים פעם נוספת בעדינות כדי שהחצילים לא יישברו. מגישים מיד.
  • 8. טיפ: על מנת לחתוך פרוסות בשר דקיקות מומלץ לשים את נתח הבשר במקפיא ל-30 דקות בלבד (לא להקפיא לגמרי) ואז לחתוך בסכין חדה בניצב לשריר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully