- 1. מרתיחים בסיר גדול מים עם מעט מלח, ומבשלים את הניוקי לפי הוראות היצרן.
-
- 2. מנסים לתזמן את בישול הניוקי כך שיושלם עם סיום הכנת הרוטב.
-
- 3. ממיסים בסיר את החמאה. מוסיפים את הקמח וטורפים היטב במטרפה ידנית לתערובת אחידה.
-
- 4. מבשלים חצי דקה ומוסיפים את החלב. מביאים לרתיחה תוך טריפה מתמדת, עד שהתערובת סמיכה וחלקה, ללא גושים.
-
- 5. מוסיפים לסיר את הגבינה המפוררת ומערבבים עד שהיא נמסה. מתבלים באגוז מוסקט ובפלפל שחור. סביר להניח שהרוטב יהיה מלוח דיו מהגבינה. אם לא, ממליחים בעדינות.
-
- 6. מסננים את הניוקי ומוסיפים אותם אל סיר הרוטב, יחד עם 2-4 כפות ממי הבישול שלהם.
-
- 7. מערבבים היטב ואם צריך, מדללים את הרוטב בעוד מעט ממי הבישול של הניוקי. מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים ומגישים מיד, עם גבינת פרמזן מגוררת.