וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ניוקי ברוטב גבינה

ניוקי טובים לא חייבים תמיד להכין- אפשר גם לקנות. דורעם גונט עם מתכון מצויין לניוקי איטלקי ברוטב גבינתי, מאוד עם קצת אגוז מוסקט ופטרוזיליה.

מתכון מאת: דורעם גונט, .

ניוקי של ליטל איטלי. אפיק גבאי
ניוקי של ליטל איטלי

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות ראשונות, או 2 עיקריות:
  • 500 גרם ניוקי מאיכות טובה
  • 1 כף חמאה
  • 1 כף קמח
  • 1/2 כוס חלב
  • 100 גרם גבינת פטה מפוררת
  • קורט אגוז מוסק מגורר
  • פלפל שחור גרוס
  • צרור קטן של פטרוזיליה, קצוצה דק מאוד
  • להגשה:
  • גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה

  • 1. מרתיחים בסיר גדול מים עם מעט מלח, ומבשלים את הניוקי לפי הוראות היצרן.
  • 2. מנסים לתזמן את בישול הניוקי כך שיושלם עם סיום הכנת הרוטב.
  • 3. ממיסים בסיר את החמאה. מוסיפים את הקמח וטורפים היטב במטרפה ידנית לתערובת אחידה.
  • 4. מבשלים חצי דקה ומוסיפים את החלב. מביאים לרתיחה תוך טריפה מתמדת, עד שהתערובת סמיכה וחלקה, ללא גושים.
  • 5. מוסיפים לסיר את הגבינה המפוררת ומערבבים עד שהיא נמסה. מתבלים באגוז מוסקט ובפלפל שחור. סביר להניח שהרוטב יהיה מלוח דיו מהגבינה. אם לא, ממליחים בעדינות.
  • 6. מסננים את הניוקי ומוסיפים אותם אל סיר הרוטב, יחד עם 2-4 כפות ממי הבישול שלהם.
  • 7. מערבבים היטב ואם צריך, מדללים את הרוטב בעוד מעט ממי הבישול של הניוקי. מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים ומגישים מיד, עם גבינת פרמזן מגוררת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully