עוף הונאני חריף
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- עוף שלם נקי וחתוך לקוביות (הסינים חותכים את כל העוף כמות שהוא כולל העצמות. אנחנו מעדיפות להשתמש אך ורק בנתחי חזה נקיים)
- 2-3 פלפלי צ'ילי חריפים, ללא הגרעינים, חתוכים לריבועים
- 8 שיני שום
- מעט ג'ינג'ר קלוף וקצוץ דק
- כף סויה
- כף עמילן תירס (קורנפלור)
- כף יין לבן
- ½ כף חומץ
- ½ כף שמן סומסום
- שמן לטיגון (הסינים אוהבים המון שמן! לפחות 2 כוסות. אבל אנחנו משתמשות בפחות)
אופן ההכנה
- 1. משרים את נתחי העוף בקערה עם מלח, יין, חומץ ועמילן תירס ל-20 דקות.
- 2. מחממים שמן בווק גדול ומטגנים את נתחי העוף. מוציאים ומניחים בצד.
- 3. מטגנים את פלפלי הצ'ילי, שיני השום והג'ינג'ר כ-2-3 דקות ומוסיפים את נתחי העוף. מזליפים מעל סויה ושמן שומשום.
- מגישים מיד.