- 1. מי שרוצה, מתחיל בהכנת ציר: מביאים לרתיחה את כל החומרים, מבשלים כחצי שעה ומסננים.
-
- 2. מכינים עריסת פלפלים: שורפים את הפלפלים על להבה גלויה לחריכה מוחלטת. מוסיפים שמן ושום, טוחנים הכל מלבד הגבעול והגרעינים של הפלפלים במעבד מזון.
-
- 3. מעבירים את התערובת למחבת מתבלים בסוכר, חומץ רגיל, פלפל שאטה יבש לפי הטעם, כמון וקורט מלח ומבשלים על אש נמוכה כשעתיים. טועמים ומתקנים תיבול, מצננים ושומרים עד חודש.
-
- 4. מכינים ממרח לימונים כבושים: מגלענים את החרצנים וטוחנים עם מעט שמן למימרח.
-
- 5. לתבשיל: מאדים בצל, שום, פלפל ירוק חריף בשמן זית, מוסיפים את העגבניות וממשיכים באידוי כ-5 דקות עד לריכוך העגבניות וקבלת רוטב (זהו שלב בסיסי שניתן לעשות כהכנה מוקדמת).
-
- 6. מרתיחים את ציר הירקות והחומץ, שופכים על המוחות. מעבירים למי קרח את המוחות לאחר כ-2 דקות בציר.
-
- 7. פורסים את המוחות, מקמחים, מתבלים במלח ופלפל, מטגנים להזהבה ומספיגים עודפי שמן.
-
- 8. מחממים את התבשיל, מוסיפים גרגרי חומוס, תרד ומתבלים. מניחים בעדינות את המוחות והחלמונים בתוך הרוטב, מבשלים כ-3 דקות ומגישים בליווי העריסה, הלימונים הכבושים (מעורבבים את שניהם ביחד) והכוסברה.