פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      שקשוקת מוח עגל חורפית

      זה לא עוד מתכון לשקשוקה: זה מתכון של שקשוקת מוח עגל, של השף מאיר אדוני ממסעדת "כתית". אם לא רוצים להשתמש במוח עגל, המנה תהיה נפלאה גם עם כל דבר שמגיע מהים.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      שקשוקת מוח חורפית של מאיר אדוני (ברני ארדוב)
      שקשוקת מוח חורפית של מאיר אדוני (ברני ארדוב)

      מצרכים

      • 2 מוחות עגל
      • ציר ירקות בסיסי (או מים רותחים) עם 1/4 כוס חומץ (רגיל)
      • קמח
      • שמן לטיגון
      • לציר ירקות בסיסי:
      • 2 ליטר מים
      • 2 בצלים קלופים וחתוכים גס
      • 1 גזר חתוך גס
      • 1 גבעול סלרי
      • 1/2 צרור פטרוזיליה
      • עלה דפנה
      • קצת טימין
      • לתבשיל:
      • 8 עגבניות בשלות, חלוטות וקלופות
      • 2 בצלים קצוצים
      • 6 שיני שום פרוסות
      • 1 פלפל ירוק חריף
      • 1 כוס גרגרי חומוס, מושרים, מבושלים וקלופים
      • צרור תרד טורקי (בלאדי)
      • 1/4 כוס שמן זית
      • 1/2 צרור כוסברה
      • 1 כפית כמון
      • 4 חלמוני ביצה
      • מלח ופלפל
      • לעריסת פלפלים של סבתא מסעודה היקרה:
      • 10 פלפלים אדומים (רצוי שושקה)
      • חצי כוס שמן רגיל
      • שלושה שיני שום
      • כף סוכר
      • כפית חומץ רגיל
      • פלפל שאטה יבש
      • כפית כמון
      • קורט מלח
      • לממרח לימונים כבושים:
      • לימונים כבושים
      • שמן זית

      אופן ההכנה

      • 1. מי שרוצה, מתחיל בהכנת ציר: מביאים לרתיחה את כל החומרים, מבשלים כחצי שעה ומסננים.
      • 2. מכינים עריסת פלפלים: שורפים את הפלפלים על להבה גלויה לחריכה מוחלטת. מוסיפים שמן ושום, טוחנים הכל מלבד הגבעול והגרעינים של הפלפלים במעבד מזון.
      • 3. מעבירים את התערובת למחבת מתבלים בסוכר, חומץ רגיל, פלפל שאטה יבש לפי הטעם, כמון וקורט מלח ומבשלים על אש נמוכה כשעתיים. טועמים ומתקנים תיבול, מצננים ושומרים עד חודש.
      • 4. מכינים ממרח לימונים כבושים: מגלענים את החרצנים וטוחנים עם מעט שמן למימרח.
      • 5. לתבשיל: מאדים בצל, שום, פלפל ירוק חריף בשמן זית, מוסיפים את העגבניות וממשיכים באידוי כ-5 דקות עד לריכוך העגבניות וקבלת רוטב (זהו שלב בסיסי שניתן לעשות כהכנה מוקדמת).
      • 6. מרתיחים את ציר הירקות והחומץ, שופכים על המוחות. מעבירים למי קרח את המוחות לאחר כ-2 דקות בציר.
      • 7. פורסים את המוחות, מקמחים, מתבלים במלח ופלפל, מטגנים להזהבה ומספיגים עודפי שמן.
      • 8. מחממים את התבשיל, מוסיפים גרגרי חומוס, תרד ומתבלים. מניחים בעדינות את המוחות והחלמונים בתוך הרוטב, מבשלים כ-3 דקות ומגישים בליווי העריסה, הלימונים הכבושים (מעורבבים את שניהם ביחד) והכוסברה.

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות