וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שקשוקת מוח עגל חורפית

זה לא עוד מתכון לשקשוקה: זה מתכון של שקשוקת מוח עגל, של השף מאיר אדוני ממסעדת "כתית". אם לא רוצים להשתמש במוח עגל, המנה תהיה נפלאה גם עם כל דבר שמגיע מהים.

מתכון מאת: מאיר אדוני, מערכת וואלה

שקשוקת מוח חורפית של מאיר אדוני. ברני ארדוב
שקשוקת מוח חורפית של מאיר אדוני

מצרכים למתכון

  • 2 מוחות עגל
  • ציר ירקות בסיסי (או מים רותחים) עם 1/4 כוס חומץ (רגיל)
  • קמח
  • שמן לטיגון
  • לציר ירקות בסיסי:
  • 2 ליטר מים
  • 2 בצלים קלופים וחתוכים גס
  • 1 גזר חתוך גס
  • 1 גבעול סלרי
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • עלה דפנה
  • קצת טימין
  • לתבשיל:
  • 8 עגבניות בשלות, חלוטות וקלופות
  • 2 בצלים קצוצים
  • 6 שיני שום פרוסות
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 1 כוס גרגרי חומוס, מושרים, מבושלים וקלופים
  • צרור תרד טורקי (בלאדי)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/2 צרור כוסברה
  • 1 כפית כמון
  • 4 חלמוני ביצה
  • מלח ופלפל
  • לעריסת פלפלים של סבתא מסעודה היקרה:
  • 10 פלפלים אדומים (רצוי שושקה)
  • חצי כוס שמן רגיל
  • שלושה שיני שום
  • כף סוכר
  • כפית חומץ רגיל
  • פלפל שאטה יבש
  • כפית כמון
  • קורט מלח
  • לממרח לימונים כבושים:
  • לימונים כבושים
  • שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. מי שרוצה, מתחיל בהכנת ציר: מביאים לרתיחה את כל החומרים, מבשלים כחצי שעה ומסננים.
  • 2. מכינים עריסת פלפלים: שורפים את הפלפלים על להבה גלויה לחריכה מוחלטת. מוסיפים שמן ושום, טוחנים הכל מלבד הגבעול והגרעינים של הפלפלים במעבד מזון.
  • 3. מעבירים את התערובת למחבת מתבלים בסוכר, חומץ רגיל, פלפל שאטה יבש לפי הטעם, כמון וקורט מלח ומבשלים על אש נמוכה כשעתיים. טועמים ומתקנים תיבול, מצננים ושומרים עד חודש.
  • 4. מכינים ממרח לימונים כבושים: מגלענים את החרצנים וטוחנים עם מעט שמן למימרח.
  • 5. לתבשיל: מאדים בצל, שום, פלפל ירוק חריף בשמן זית, מוסיפים את העגבניות וממשיכים באידוי כ-5 דקות עד לריכוך העגבניות וקבלת רוטב (זהו שלב בסיסי שניתן לעשות כהכנה מוקדמת).
  • 6. מרתיחים את ציר הירקות והחומץ, שופכים על המוחות. מעבירים למי קרח את המוחות לאחר כ-2 דקות בציר.
  • 7. פורסים את המוחות, מקמחים, מתבלים במלח ופלפל, מטגנים להזהבה ומספיגים עודפי שמן.
  • 8. מחממים את התבשיל, מוסיפים גרגרי חומוס, תרד ומתבלים. מניחים בעדינות את המוחות והחלמונים בתוך הרוטב, מבשלים כ-3 דקות ומגישים בליווי העריסה, הלימונים הכבושים (מעורבבים את שניהם ביחד) והכוסברה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully