- 1. מקציפים את החמאה ואבקת הסוכר כשלוש דקות או עד שהתערובת מתבהרת מעט. בינתיים, מעבירים את אגוזי הפקאן למעבד מזון וטוחנים לתערובת חלקה ככל שניתן.
-
- 2. מוסיפים את האגוזים לחמאה ומערבבים היטב. מוסיפים את הליקר ואז את הקמח ופולי הקקאו ומערבבים עד לקבלת מרקם פירורי.
-
- 3. מפסיקים את פעולת המיקסר ולוחצים מעט מהתערובת ביד. אם התערובת אינה מתאחדת לגוש, מוסיפים עוד מעט נוזל (ליקר או מים).
-
- 4. מעבירים את התערובת למשטח ומאחדים אותה עם הידיים לגוש נקניקי שאורכו בערך 25 ס"מ. מניחים את הגוש על פיסה רחבה של ניילון נצמד ומגלגלים את הניילון סביב.
-
- 5. אוחזים את הניילון משני צידי הנחש ומגלגלים כך שהצדדים יתהדקו סביב גליל הבצק. משהתקבל נחש בצק אחיד והדוק, מעבירים למקפיא ל-30 דקות.
-
- 6. מחממים תנור ל- 180 מעלות צלסיוס.
-
- 7. מוציאים את גליל הבצק ומשחררים מהניילון. פורסים לכ-25 עוגיות (עוביין כ- 8 מ"מ) ומניחים בתבנית אפיה. העוגיות אינן מתפשטות, כך שאין צורך לשמור על מרחקים גדולים בין אחת לשניה.
-
- 8. אופים כ-17 דקות עד שהן מזהיבות רק מעט.
-
- 9. מצננים ושומרים בכלי אטום. ניתן לגלגל באבקת סוכר אם חסרה מתיקות. אבל קודם לתת להן להתקרר לגמרי!