וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגיות פקאן פריכות

אם אין קוואנטרו אפשר להשתמש בליקר אחר או בחלב ואפילו במים. במקום פולי הקקאו ניתן להוסיף חופן פקאנים קצוצים גס או פשוט לוותר

מתכון מאת: הילה קריב, מערכת וואלה

עוגיות פקאן פריכות. הילה קריב
עוגיות פקאן פריכות

מצרכים למתכון

  • ל- 24 עוגיות:
  • 100 גרם חמאה
  • 30 גרם אבקת סוכר
  • 100 גרם אגוזי פקאן
  • 250 גרם קמח
  • 1 כף קוונטרו
  • חופן שברי פולי קקאו

אופן ההכנה

  • 1. מקציפים את החמאה ואבקת הסוכר כשלוש דקות או עד שהתערובת מתבהרת מעט. בינתיים, מעבירים את אגוזי הפקאן למעבד מזון וטוחנים לתערובת חלקה ככל שניתן.
  • 2. מוסיפים את האגוזים לחמאה ומערבבים היטב. מוסיפים את הליקר ואז את הקמח ופולי הקקאו ומערבבים עד לקבלת מרקם פירורי.
  • 3. מפסיקים את פעולת המיקסר ולוחצים מעט מהתערובת ביד. אם התערובת אינה מתאחדת לגוש, מוסיפים עוד מעט נוזל (ליקר או מים).
  • 4. מעבירים את התערובת למשטח ומאחדים אותה עם הידיים לגוש נקניקי שאורכו בערך 25 ס"מ. מניחים את הגוש על פיסה רחבה של ניילון נצמד ומגלגלים את הניילון סביב.
  • 5. אוחזים את הניילון משני צידי הנחש ומגלגלים כך שהצדדים יתהדקו סביב גליל הבצק. משהתקבל נחש בצק אחיד והדוק, מעבירים למקפיא ל-30 דקות.
  • 6. מחממים תנור ל- 180 מעלות צלסיוס.
  • 7. מוציאים את גליל הבצק ומשחררים מהניילון. פורסים לכ-25 עוגיות (עוביין כ- 8 מ"מ) ומניחים בתבנית אפיה. העוגיות אינן מתפשטות, כך שאין צורך לשמור על מרחקים גדולים בין אחת לשניה.
  • 8. אופים כ-17 דקות עד שהן מזהיבות רק מעט.
  • 9. מצננים ושומרים בכלי אטום. ניתן לגלגל באבקת סוכר אם חסרה מתיקות. אבל קודם לתת להן להתקרר לגמרי!

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully