מתכונים חמים

עוגיות פקאן פריכות

אם אין קוואנטרו אפשר להשתמש בליקר אחר או בחלב ואפילו במים. במקום פולי הקקאו ניתן להוסיף חופן פקאנים קצוצים גס או פשוט לוותר

מתכון מאת: הילה קריב, מערכת וואלה!
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

עוגיות פקאן פריכות (צילום: הילה קריב)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל- 24 עוגיות:
  • 100 גרם חמאה
  • 30 גרם אבקת סוכר
  • 100 גרם אגוזי פקאן
  • 250 גרם קמח
  • 1 כף קוונטרו
  • חופן שברי פולי קקאו
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מקציפים את החמאה ואבקת הסוכר כשלוש דקות או עד שהתערובת מתבהרת מעט. בינתיים, מעבירים את אגוזי הפקאן למעבד מזון וטוחנים לתערובת חלקה ככל שניתן.
  • 2. מוסיפים את האגוזים לחמאה ומערבבים היטב. מוסיפים את הליקר ואז את הקמח ופולי הקקאו ומערבבים עד לקבלת מרקם פירורי.
  • 3. מפסיקים את פעולת המיקסר ולוחצים מעט מהתערובת ביד. אם התערובת אינה מתאחדת לגוש, מוסיפים עוד מעט נוזל (ליקר או מים).
  • 4. מעבירים את התערובת למשטח ומאחדים אותה עם הידיים לגוש נקניקי שאורכו בערך 25 ס"מ. מניחים את הגוש על פיסה רחבה של ניילון נצמד ומגלגלים את הניילון סביב.
  • 5. אוחזים את הניילון משני צידי הנחש ומגלגלים כך שהצדדים יתהדקו סביב גליל הבצק. משהתקבל נחש בצק אחיד והדוק, מעבירים למקפיא ל-30 דקות.
  • 6. מחממים תנור ל- 180 מעלות צלסיוס.
  • 7. מוציאים את גליל הבצק ומשחררים מהניילון. פורסים לכ-25 עוגיות (עוביין כ- 8 מ"מ) ומניחים בתבנית אפיה. העוגיות אינן מתפשטות, כך שאין צורך לשמור על מרחקים גדולים בין אחת לשניה.
  • 8. אופים כ-17 דקות עד שהן מזהיבות רק מעט.
  • 9. מצננים ושומרים בכלי אטום. ניתן לגלגל באבקת סוכר אם חסרה מתיקות. אבל קודם לתת להן להתקרר לגמרי!

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully