מרק טום יאם
מתכון של השף שלום גניש, מסעדת צ'מפיונס
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לציר עוף:
- 300 גרם עצמות עוף
- 1 בצל
- 1 גזר
- 1 ראש סלרי בינוני
- 1 שורש פטרוזיליה
- 1 אצבע גינגר טרי
- 1 מקל למון גראס
- צרור כוסברה
- 80 גרם שורש גלנגל (אפשר להשיג בחנויות למוצרים מהמזרח הרחוק)
- למרק:
- 1 יחידה של חזה עוף חתוך לרצועות דקות
- 100 גרם כרוב סיני חתוך לרצועות
- 30 גרם פטריות שמפניון פרוסות
- 30 גרם פטריות ירדן פרוסות
- 1 גזר חתוך לרצועות דקות
- חצי כוס חלב קוקוס
- מיץ מלימון טרי
- 3 כפות ריבת צילי (אפשר להשיג בחנויות למוצרים מהמזרח הרחוק)
אופן ההכנה
- 1. מכינים את הציר: מניחים בסיר את עצמות העוף בתוספת כל הירקות חתוכים גס. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה. מסננים.
- 2. מוספים לציר המרק שסיננו את הירקות למרק, ואת ריבת הצ'ילי. מבשלים כחצי שעה על אש נמוכה.
- 3. מוסיפים את רצועות העוף, מיץ מחצי לימון וחלב קוקוס. מבשלים עוד חמש דקות.