וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בראוניז קפה

אין מושלם יותר מבראוניז קפה לצד משקה חם

מתכון מאת: מתוך הספר 'עולם הקפה' של קפה גרג, ויוה

אילוסטרציה. ShutterStock
אילוסטרציה

מצרכים למתכון

  • 150 גרם חמאה
  • 150 גרם שוקולד
  • 3 ביצים
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 1/3 כוס סוכר חום
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס קמח לבן
  • 2 כפות קפה טחון דק
  • קורט מלח
  • 50 גרם אגוזי מלך קלויים

אופן ההכנה

  • 1. חממו את התנור ל-180 מעלות, שמנו קלות תבנית מרובעת בגודל 20X30 ס"מ והניחו עליה נייר אפייה לא משומן.
  • 2. שיברו את השוקולד לקוביות והמיסו אותו יחד עם חמאה בקערה מעל סיר מים רותחים (בן מארי), הורידו מהאדים וקררו ל-5 דקות.
  • 3. הקציפו את הסוכר והביצים עד לקבלת מרקם תפוח.
  • 4. ערבבו לתוך הביצים המוקצפות את תמצית הוניל, הקמח, הקפה והמלח עד לקבלת עיסה אחידה.
  • 5. קפלו פנימה את תערובת השוקולד.
  • 6. שטחו את התערובת מעל נייר האפייה עד לקבלת משטח אחיד, וישרו באמצעות מרית (כף מריחה) ופזרו מעל את האגוזים.
  • 7. אפו במשך 20 דק'.
  • 8. לאחר האפיה הניחו לתבנית להצטנן וחתכו לריבועים בגודל הרצוי

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully