מתכונים חמים

עוגת דבש וקפה

עוגה מושלמת ליד הקפה, כי הקפה כבר בפנים

מתכון מאת: ערן ירוחם, מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

מחשבון המרות

מצרכים

  • 150 גרם חמאה או מרגרינה
  • 150 גרם סוכר
  • 3 ביצים
  • 3 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • כוס ( 250 מ"ל ) קפה טורקי עלית ,שהוכן "כמו שצריך", קורר וסונן .
  • חצי כוס דבש
  • כפית קינמון
  • כפית ציפורן טחון
  • חופן צימוקים קצוצים
  • חופן אגוזי מלך קלויים וקצוצים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מקציפים את החמאה והסוכר במיקסר, במהירות גבוה, עד לתערובת בהירה ואוורירית.
  • 2. מוסיפים את הביצים, אחת בכול פעם, עד להטמעה מלאה ואז עוברים לביצה הבאה.
  • 3. מצרפים את הדבש והתבלינים תוך כדי ערבוב איטי יותר במיקסר. מצרפים את הקפה למיקסר במזיגה איטית.
  • 4. מערבבים בכלי נפרד את הקמח, אבקת האפיה, הצימוקים האגוזים והתבלינים לתערובת אחידה.
  • 5. מצרפים את תערובת הקמח למיקסר, כף גדולה בכול פעם, עד להטמעת כל התערובת היבשה ברטובה.
  • 6. מעבירים לתבנית 26 (או לזוג תבניות אינגליש קייק ) משומנת היטב, ומאובקת במעט קמח.
  • 7. אופים כ 40 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  • העוגה משתבחת ביום המחרת וניתנת לשמירה עד כשבוע בכלי אטום.
  • צילום, בימוי ועריכה: IVP - בית הפקה מקוון.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully