פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קציצות עוף מעושנות לטיגון או אפייה

      ההשראה לקציצות האלמותיות האלו הגיעה מאיל כץ (הידוע יותר ככצל'ה). אפשר לטגן, ואפשר גם לאפות בתנור בחום גבוה. לבחירתכם

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      קציצות עוף מעושנות (מערכת וואלה! NEWS , עופרי זוטא)
      קציצות עוף מעושנות (מערכת וואלה! NEWS , עופרי זוטא)

      מצרכים

      • ½ ק"ג חזה עוף טחון
      • ½ כפית מלח
      • ½ כף חרדל דיז'ון גרגרים
      • 1 בצל קצוץ קטן
      • 2 ביצים
      • 180 גרם חזה אווז מעושן טחון (או חלופה זמינה וזולה יותר – פסטרמה מעושנת)
      • ½ כוס פירורי לחם (או ½ כוס אורז או קוסקוס מבושל)
      • לטיגון – שמן קנולה או שמן תירס

      אופן ההכנה

      • 1. מערבבים את כל החומרים ליצרית בלילה אחידה. ויוצרים קציצות.
      • 2. במידה ואופים – מחממים תנור לחום גבוה (220 מעלות). מרפדים תבנית בנייר אפיה ומסדרים את הקציצות. אופים כ- 20 דקות או עד שהקציצות זהובות-שחומות (אם אוהבים אותן צלויות יותר, אופים עוד כמה דקות עד לקבלת הצבע הרצוי).
      • 3. במידה ומטגנים – במחבת רחבה מחממים שמן קנולה/תירס. כ- ½ ס"מ גובה יעשו את העבודה. לוקחים קציצונת קטנה, מניחים בשמן ובודקים אם השמן מספיק חם (אם כן, ישמע צליל מוכר של טיגון ובועות קטנות יופיעו סביב הקציצה). מטגנים כ-2-3 דקות מכל צד. צבע הקציצה צריך להיות זהוב-שחום. מוציאים ומניחים על נייר סופג. (מומלץ להתחיל את הטיגון על אש גבוהה, וכעבור דקה להנמיך לאש בינונית, כדי שהקציצה תהיה מוכנה גם מבפנים).
      • 4. מגישים את קציצות העוף המעושנות.

      עוד מתכוני קציצות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -