וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קציצות עוף מעושנות לטיגון או אפייה

ההשראה לקציצות האלמותיות האלו הגיעה מאיל כץ (הידוע יותר ככצל'ה). אפשר לטגן, ואפשר גם לאפות בתנור בחום גבוה. לבחירתכם

מתכון מאת: עופרי זוטא, מערכת וואלה

קציצות עוף מעושנות. עופרי זוטא, מערכת וואלה
קציצות עוף מעושנות/עופרי זוטא

מצרכים למתכון

  • ½ ק"ג חזה עוף טחון
  • ½ כפית מלח
  • ½ כף חרדל דיז'ון גרגרים
  • 1 בצל קצוץ קטן
  • 2 ביצים
  • 180 גרם חזה אווז מעושן טחון (או חלופה זמינה וזולה יותר – פסטרמה מעושנת)
  • ½ כוס פירורי לחם (או ½ כוס אורז או קוסקוס מבושל)
  • לטיגון – שמן קנולה או שמן תירס

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל החומרים ליצרית בלילה אחידה. ויוצרים קציצות.
  • 2. במידה ואופים – מחממים תנור לחום גבוה (220 מעלות). מרפדים תבנית בנייר אפיה ומסדרים את הקציצות. אופים כ- 20 דקות או עד שהקציצות זהובות-שחומות (אם אוהבים אותן צלויות יותר, אופים עוד כמה דקות עד לקבלת הצבע הרצוי).
  • 3. במידה ומטגנים – במחבת רחבה מחממים שמן קנולה/תירס. כ- ½ ס"מ גובה יעשו את העבודה. לוקחים קציצונת קטנה, מניחים בשמן ובודקים אם השמן מספיק חם (אם כן, ישמע צליל מוכר של טיגון ובועות קטנות יופיעו סביב הקציצה). מטגנים כ-2-3 דקות מכל צד. צבע הקציצה צריך להיות זהוב-שחום. מוציאים ומניחים על נייר סופג. (מומלץ להתחיל את הטיגון על אש גבוהה, וכעבור דקה להנמיך לאש בינונית, כדי שהקציצה תהיה מוכנה גם מבפנים).
  • 4. מגישים את קציצות העוף המעושנות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully