פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      ספייריבס טלה בסילאן וחומץ הדרים

      זהו התחליף הכשר לספייריבס הידועים. צולים את הנתח בשלמותו, בתבנית שמתאימה גם להגשה. עדיף להתחיל את הבישול יום מראש, כדי לקבל בשר רך ש”נופל” מהעצם, בטעם מתוק?חמוץ?חריף.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      ספייריבס (ShutterStock)
      ספייריבס (ShutterStock)

      מצרכים

      • בישול:
      • נתח שלם של ספייריבס טלה במשקל כ–3 ק”ג, מנוקה משומן עודף
      • 2 עלי דפנה
      • 4 גרגרי פלפל אנגלי, גרוסים גס
      • 1 כפית מלח
      • צרור פטרוזיליה
      • 1 כרישה קטנה
      • 1 בצל, חצוי
      • לצלייה:
      • 100 גרם סילאן ‏(דבש תמרים‏)
      • 1/4 כוס חומץ הדרים
      • 2 כפות זרעי כוסברה
      • 1 כף פלפל שחור גרוס טרי
      • 1 פלפל חריף יבש גרוס 2 כוסות מים

      אופן ההכנה

      • 1. הבישול: שמים את נתח הבשר בסיר. מוסיפים את שאר המרכיבים ומכסים במים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר חלקית ומבשלים שעה.
      • 2. מסננים, שומרים את הבשר וזורקים את השאר.
      • 3. מערבבים את המרכיבים לצלייה ומעסים בהם את הבשר. מניחים את הבשר עם נוזלי הצלייה בתבנית, מכסים ומאחסנים במקרר ללילה.
      • 4. הצלייה: מחממים את התנור לחום בינוני ‏(180 מעלות‏). מכסים את התבנית ואופים חצי שעה. מנמיכים את חום התנור ל–120 מעלות וצולים עוד שעה וחצי לפחות, עד שנוצר רוטב מעט דביק. הופכים את הבשר פעם אחת במשך הצלייה, ואם יש צורך, מוסיפים מעט מים. אוכלים בידיים.

      עוד מתכוני כבש/טלה

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -