וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ספייריבס טלה בסילאן וחומץ הדרים

זהו התחליף הכשר לספייריבס הידועים. צולים את הנתח בשלמותו, בתבנית שמתאימה גם להגשה. עדיף להתחיל את הבישול יום מראש, כדי לקבל בשר רך ש”נופל” מהעצם, בטעם מתוק?חמוץ?חריף.

מתכון מאת: שף דניאל זך, .

ספייריבס. ShutterStock
ספייריבס

מצרכים למתכון

  • בישול:
  • נתח שלם של ספייריבס טלה במשקל כ–3 ק”ג, מנוקה משומן עודף
  • 2 עלי דפנה
  • 4 גרגרי פלפל אנגלי, גרוסים גס
  • 1 כפית מלח
  • צרור פטרוזיליה
  • 1 כרישה קטנה
  • 1 בצל, חצוי
  • לצלייה:
  • 100 גרם סילאן ‏(דבש תמרים‏)
  • 1/4 כוס חומץ הדרים
  • 2 כפות זרעי כוסברה
  • 1 כף פלפל שחור גרוס טרי
  • 1 פלפל חריף יבש גרוס 2 כוסות מים

אופן ההכנה

  • 1. הבישול: שמים את נתח הבשר בסיר. מוסיפים את שאר המרכיבים ומכסים במים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר חלקית ומבשלים שעה.
  • 2. מסננים, שומרים את הבשר וזורקים את השאר.
  • 3. מערבבים את המרכיבים לצלייה ומעסים בהם את הבשר. מניחים את הבשר עם נוזלי הצלייה בתבנית, מכסים ומאחסנים במקרר ללילה.
  • 4. הצלייה: מחממים את התנור לחום בינוני ‏(180 מעלות‏). מכסים את התבנית ואופים חצי שעה. מנמיכים את חום התנור ל–120 מעלות וצולים עוד שעה וחצי לפחות, עד שנוצר רוטב מעט דביק. הופכים את הבשר פעם אחת במשך הצלייה, ואם יש צורך, מוסיפים מעט מים. אוכלים בידיים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully