וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מופלטה מסורתית

במיוחד לכבוד חג המימונה ההולך ומתקרב, דורעם גונט מכין מופלטה מסורתית. אוכלים עם חמאה ודבש, אבל אפשר גם לאכול עם כל ממרח או מילוי אחר

מתכון מאת: דורעם גונט, mouse.co.il

מופלטה מרוקאית למימונה. עידו שחם
מופלטה מרוקאית למימונה

מצרכים למתכון

  • לכ-20 יחידות:
  • 500 גרם (כ-½3 כוסות) קמח
  • ½ כפית מלח
  • ½ כף סוכר
  • ½1 כפיות שמרים יבשים
  • ½1 כוסות מים
  • ¼ כוס שמן

אופן ההכנה

  • 1. במיקסר, בתוכנית בצק במכונת לחם או בקערה גדולה מעבדים לבצק את הקמח, המלח, הסוכר, השמרים והמים, ולשים במשך כעשר דקות. הבצק המתקבל אמור להיות רך, גמיש וכמעט דביק, ולכן קל בהרבה להכינו במכשיר חשמלי (מיקסר, מכונת לחם), אם יש כזה.
  • 2. מכסים את הקערה במגבת או ביריעת פלסטיק ומניחים לכשעה לתפיחה.
  • 3. משמנים מגש גדול בשכבה דקה של שמן. בידיים משומנות תולשים מהבצק חתיכות בגודל של כדור פינג פונג, טובלים בזריזות בשמן ומניחים במרווחים על המגש המשומן. מכסים במגבת ומניחים למנוחה של עוד כחצי שעה.
  • 4. מחממים בחום בינוני-גבוה מחבת רחבה (רצוי עם ציפוי טפלון) או מחבת חשמלית. משמנים את המחבת ואת משטח העבודה או מגש גדול.
  • 5. בידיים משומנות לוקחים כדור בצק, מניחים אותו על המשטח המשומן ופותחים אותו בתנועות ליטוף לעיגול דקיק, כמעט שקוף (לא נורא אם הבצק נקרע מעט, עם הניסיון יבוא גם השיפור בביצועים).
  • 6. מעבירים את הבצק למחבת החמה ומטגנים עד שהוא משחים קלות. בינתיים פותחים על המשטח המשומן עיגול בצק נוסף. מכאן והלאה אין צורך להוסיף שמן למחבת, השמן שעל הבצק מספיק לטיגון.
  • 7. הופכים את המופלטה הראשונה במחבת ומניחים עליה את עיגול הבצק השני.
  • 8. כעבור כדקה הופכים את שני העיגולים יחד בתוך המחבת (כעת המופלטה החדשה פונה כלפי מטה, והמופלטה הראשונה למעלה). מניחים עיגול בצק חדש במחבת, והופכים יחד את כל הערימה.
  • 9. ממשיכים כך בטיגון: זמן הפתיחה של עיגול בצק צריך להספיק בדיוק לטיגון המופלטה שלפניו. את הכמות שבמתכון הזה אפשר לטגן בערימה אחת. אם מכינים כמות גדולה יותר, כדאי לפנות מהמחבת את המופלטות כשמגיעים לערימה של 15-20 יחידות, ולהתחיל מחדש.
  • 10. כשמוציאים את המופלטות מהמחבת, מכסים אותן במהירות במגבת, כדי לשמור על חומן ולמנוע התייבשות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully