וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טירמיסו עם פטיסייר קפה

מתכון מאת: שף שי דובלרו, מסעדת אמיצ'י, מערכת וואלה

עוגת טירמיסו של מסעדת אמיצ'י. רועי ברקוביץ',
עוגת טירמיסו של מסעדת אמיצ'י/רועי ברקוביץ'

מצרכים למתכון

  • לפטיסייר קפה:
  • 320 מ"ל חלב
  • 80 מ"ל אספרסו
  • מקל וניל
  • 140 גרם חלמונים (בערך 5 חלמונים)
  • 110 גרם סוכר
  • 30 גרם קורנפלור (בערך כף)
  • לקרם מסקרפונה:
  • 680 גרם קרם פטיסייר קפה (לפי המתכון שלמעלה)
  • 500 גרם מסקרפונה
  • 300 מ"ל שמנת
  • 150 גרם אבקת סוכר
  • 70 גרם ליקר קפה
  • לבישקוטי "Lady Fingers":
  • 5 חלמונים
  • 5 חלבונים
  • 180 גרם סוכר
  • 180 גרם קמח

אופן ההכנה

  • 1. מכינים פטיסייר קפה: מרתיחים את החלב, האספרסו ומקל הווניל. בקערה נפרדת טורפים קלות את החלמונים, הסוכר והקורנפלור.
  • 2. לאחר שהחלב רתח, מבצעים השוואת טמפרטורות – שופכים באיטיות את תערובת החלב לקערת החלמונים, תוך כדי טריפה. מחזירים את התערובת לסיר ומבשלים עד הסמכה ותוך כדי ערבוב.
  • 3. מכסים את התערובת ומקררים אותה במשך מספר שעות.
  • 4. מכינים קרם מסקרפונה: מקציפים את כל המרכיבים במהירות איטית במיקסר.
  • 5. מכינים בישקוטי "Lady Fingers": מקציפים את החלמונים עם מחצית מכמות הסוכר (90 גרם) עד להכפלת הנפח של התערובת.
  • 6. מקציפים את החלבונים עם שארית הסוכר (90 גרם) עד לקבלת קצף יציב וקשה.
  • 7. מאחדים את שתי התערובות תוך כדי תנועות קיפול ולבסוף מוסיפים את הקמח.
  • 8. מניחים נייר אפייה על תבנית, ומזלפים עליו עיגולים מהתערובת בגודל הרצוי.
  • 9. אופים ב-180 מעלות, עד שהבישקוטי יבשים (בערך 20 דקות, תלוי בגודל).
  • 10. הרכבת המנה: טובלים את הבישקוטי באספרסו (הצעה – להוסיף ליקר קפה לאספרסו) ומניחים אותם בתחתית קערית ההגשה. מניחים מעליהם כף גדושה של קרם המסקרפונה ומפדרים אבקת קקאו. ניתן לפזר גם שוקולד קצוץ מעל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully