- 1. מכינים פטיסייר קפה: מרתיחים את החלב, האספרסו ומקל הווניל. בקערה נפרדת טורפים קלות את החלמונים, הסוכר והקורנפלור.
-
- 2. לאחר שהחלב רתח, מבצעים השוואת טמפרטורות שופכים באיטיות את תערובת החלב לקערת החלמונים, תוך כדי טריפה. מחזירים את התערובת לסיר ומבשלים עד הסמכה ותוך כדי ערבוב.
-
- 3. מכסים את התערובת ומקררים אותה במשך מספר שעות.
-
- 4. מכינים קרם מסקרפונה: מקציפים את כל המרכיבים במהירות איטית במיקסר.
-
- 5. מכינים בישקוטי "Lady Fingers": מקציפים את החלמונים עם מחצית מכמות הסוכר (90 גרם) עד להכפלת הנפח של התערובת.
-
- 6. מקציפים את החלבונים עם שארית הסוכר (90 גרם) עד לקבלת קצף יציב וקשה.
-
- 7. מאחדים את שתי התערובות תוך כדי תנועות קיפול ולבסוף מוסיפים את הקמח.
-
- 8. מניחים נייר אפייה על תבנית, ומזלפים עליו עיגולים מהתערובת בגודל הרצוי.
-
- 9. אופים ב-180 מעלות, עד שהבישקוטי יבשים (בערך 20 דקות, תלוי בגודל).
-
- 10. הרכבת המנה: טובלים את הבישקוטי באספרסו (הצעה להוסיף ליקר קפה לאספרסו) ומניחים אותם בתחתית קערית ההגשה. מניחים מעליהם כף גדושה של קרם המסקרפונה ומפדרים אבקת קקאו. ניתן לפזר גם שוקולד קצוץ מעל.