וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טירמיסו עם פטיסייר קפה

מתכון מאת: שף שי דובלרו, מסעדת אמיצ'י, מערכת וואלה

עוגת טירמיסו של מסעדת אמיצ'י. רועי ברקוביץ',
עוגת טירמיסו של מסעדת אמיצ'י/רועי ברקוביץ'

מצרכים למתכון

  • לפטיסייר קפה:
  • 320 מ"ל חלב
  • 80 מ"ל אספרסו
  • מקל וניל
  • 140 גרם חלמונים (בערך 5 חלמונים)
  • 110 גרם סוכר
  • 30 גרם קורנפלור (בערך כף)
  • לקרם מסקרפונה:
  • 680 גרם קרם פטיסייר קפה (לפי המתכון שלמעלה)
  • 500 גרם מסקרפונה
  • 300 מ"ל שמנת
  • 150 גרם אבקת סוכר
  • 70 גרם ליקר קפה
  • לבישקוטי "Lady Fingers":
  • 5 חלמונים
  • 5 חלבונים
  • 180 גרם סוכר
  • 180 גרם קמח

אופן ההכנה

  • 1. מכינים פטיסייר קפה: מרתיחים את החלב, האספרסו ומקל הווניל. בקערה נפרדת טורפים קלות את החלמונים, הסוכר והקורנפלור.
  • 2. לאחר שהחלב רתח, מבצעים השוואת טמפרטורות – שופכים באיטיות את תערובת החלב לקערת החלמונים, תוך כדי טריפה. מחזירים את התערובת לסיר ומבשלים עד הסמכה ותוך כדי ערבוב.
  • 3. מכסים את התערובת ומקררים אותה במשך מספר שעות.
  • 4. מכינים קרם מסקרפונה: מקציפים את כל המרכיבים במהירות איטית במיקסר.
  • 5. מכינים בישקוטי "Lady Fingers": מקציפים את החלמונים עם מחצית מכמות הסוכר (90 גרם) עד להכפלת הנפח של התערובת.
  • 6. מקציפים את החלבונים עם שארית הסוכר (90 גרם) עד לקבלת קצף יציב וקשה.
  • 7. מאחדים את שתי התערובות תוך כדי תנועות קיפול ולבסוף מוסיפים את הקמח.
  • 8. מניחים נייר אפייה על תבנית, ומזלפים עליו עיגולים מהתערובת בגודל הרצוי.
  • 9. אופים ב-180 מעלות, עד שהבישקוטי יבשים (בערך 20 דקות, תלוי בגודל).
  • 10. הרכבת המנה: טובלים את הבישקוטי באספרסו (הצעה – להוסיף ליקר קפה לאספרסו) ומניחים אותם בתחתית קערית ההגשה. מניחים מעליהם כף גדושה של קרם המסקרפונה ומפדרים אבקת קקאו. ניתן לפזר גם שוקולד קצוץ מעל.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully