וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פסטה סרדינים, גבינת חלומי וסלסה עגבניות

מתכון מאת: שף סבינה ולדמן, .

פסטה סרדינים, גבינת חלומי וסלסה עגבניות.
פסטה סרדינים, גבינת חלומי וסלסה עגבניות

מצרכים למתכון

  • חומרים (ל-4 מנות:)
  • 500 גרם פסטה פפרדלה (או פסטה קצרה אחרת)
  • 200 גרם גבינת חלומי חתוכה לקוביות של 2 ס"מ
  • 8 סרדינים כבושים (אם אין, אפשר משומרים) חתוכים גס
  • רבע כוס שמן זית
  • גרידה מלימון אחד
  • מיץ מלימון אחד
  • 4 כפות פירורי לחם גס
  • מלח
  • לסלסה:
  • 2 עגבניות גדולות קלופות, חתוכות לקוביות קטנות
  • 4 שיני שום כתושות
  • עלים מופרדים מ-2 ענפי זעתר
  • צ'ילי ירוק פרוס דק
  • 6 זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים גס
  • גבעול בצל ירוק פרוס דק
  • רבע כפית סוכר
  • 8 כפות שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים, משמנים במעט שמן זית ושומרים בצד.
  • 2. מערבבים בקערה את כל חומרי הסלסה, מכסים בניילון ושומרים מחוץ למקרר.
  • 3. במחבת גדולה, על להבה בינונית-גבוהה, מטגנים בשמן זית את קוביות גבינת החלומי עד שמזהיבות (בערך דקה מכל צד). מוסיפים את גרידת הלימון ואת הסרדינים. מוסיפים את הפסטה ומערבבים בעדינות. ממשיכים לבשל כ-2 דקות, עד שהפסטה תתחמם. מוסיפים את מיץ הלימון למחבת ומורידים אותה מהאש.
  • 4. מעבירים לקערת הגשה, מניחים מעל את הסלסה ומעליה את פירורי הלחם. מגישים מיד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully