פסטה סרדינים, גבינת חלומי וסלסה עגבניות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים (ל-4 מנות:)
- 500 גרם פסטה פפרדלה (או פסטה קצרה אחרת)
- 200 גרם גבינת חלומי חתוכה לקוביות של 2 ס"מ
- 8 סרדינים כבושים (אם אין, אפשר משומרים) חתוכים גס
- רבע כוס שמן זית
- גרידה מלימון אחד
- מיץ מלימון אחד
- 4 כפות פירורי לחם גס
- מלח
- לסלסה:
- 2 עגבניות גדולות קלופות, חתוכות לקוביות קטנות
- 4 שיני שום כתושות
- עלים מופרדים מ-2 ענפי זעתר
- צ'ילי ירוק פרוס דק
- 6 זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים גס
- גבעול בצל ירוק פרוס דק
- רבע כפית סוכר
- 8 כפות שמן זית
אופן ההכנה
- 1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים, משמנים במעט שמן זית ושומרים בצד.
- 2. מערבבים בקערה את כל חומרי הסלסה, מכסים בניילון ושומרים מחוץ למקרר.
- 3. במחבת גדולה, על להבה בינונית-גבוהה, מטגנים בשמן זית את קוביות גבינת החלומי עד שמזהיבות (בערך דקה מכל צד). מוסיפים את גרידת הלימון ואת הסרדינים. מוסיפים את הפסטה ומערבבים בעדינות. ממשיכים לבשל כ-2 דקות, עד שהפסטה תתחמם. מוסיפים את מיץ הלימון למחבת ומורידים אותה מהאש.
- 4. מעבירים לקערת הגשה, מניחים מעל את הסלסה ומעליה את פירורי הלחם. מגישים מיד.