מתכונים חמים

שטרודל גבינה וצימוקים

מתכון מאת: שף ברק חי חורש ,.
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

שטרודל תפוחים

מחשבון המרות

מצרכים

  • לבצק:
  • 5 עלי פילו מופרדים היטב
  • מעט חמאה מומסת
  • כפית שטוחה של קינמון ו-2 כפות גדושות של סוכר מעורבבות יחד
  • לתערובת הגבינה:
  • 2 גביעי גבינה 3%
  • 180 גרם סוכר
  • 2-3 ביצים
  • 4 כפות מחוקות קמח
  • פקק תמצית וניל
  • גרדת לימון מחצי לימון
  • חצי כוס צימוקים כהים - מושרים בוויסקי (כשעתיים) ומסוננים
  • לקישוט: אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • 1. הכנת הבצק: מורחים את עלי הפילו בחמאה המומסת, מפזרים מעליהם את תערובת הסוכר והקינמון ומניחים אותם זה על זה.
  • 2. הכנת השטרודל: מערבבים היטב בקערה את כל חומרי תערובת הגבינה פרט לצימוקים עד לקבלת תערובת אחידה, מוסיפים את הצימוקים ומערבבים קלות. מניחים את תערובת הגבינה לרוחב הרבע הראשון של עלי הפילו ומשאירים שוליים ברוחב 2 ס"מ לכל צד. מגלגלים את עלי הפילו על התערובת גלגול אחיד, מקפלים את השוליים לתוך הגליל וממשיכים לגלגל עד לקבלת גליל שלם וסגור.
  • 3. מניחים את השטרודל בתבנית עם נייר אפייה (כאשר סוף הגלגול כלפי מטה) ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ-180 מעלות למשך כ-30 דקות או עד לקבלת גוון זהוב. מוציאים מהתנור, מצננים, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully