וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שטרודל משמש ופיסטוק

קינוח פריך ומתוק

מתכון מאת: דורעם גונט, מערכת וואלה

שטרודל תפוחים. ShutterStock
שטרודל תפוחים

מצרכים למתכון

  • 5 עלי בצק פילו מוכנים ומופשרים (בגודל של 30-35 ס"מ)
  • 75 גרם חמאה מומסת
  • 3 תפוחים ירוקים חמוצים, מגולענים ומגוררים גס בפומפייה (אין צורך לקלף)
  • 1/4 כפית קינמון
  • 3 כפות סוכר
  • 2 כפות צימוקים
  • 1/4 כוס פיסטוקים קצוצים גס
  • 10 משמשים מיובשים, חתוכים לקוביות קטנות (או משמשים טריים, ועוד קצת סוכר)

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את המלית: מערבבים בקערה את התפוחים המגוררים עם הקינמון, הסוכר, הצימוקים, הפיסטוקים והמשמשים.
  • 2. מניחים עלה פילו על משטח העבודה (את יתר העלים מכסים במגבת, כדי שלא יתייבשו) ומורחים בנדיבות בחמאה מומסת. מניחים עלה נוסף על העלה הראשון ושוב מורחים בחמאה. חוזרים על הפעולה עם שלושת העלים הנוספים.
  • 3. מסדרים את המלית לאורך עלי הפילו, כמה סנטימטרים מהשוליים, ומגלגלים את הבצק מעל המלית לצורת שטרודל. מורחים את הבצק מכל צדדיו בחמאה. מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים בחום של 180 מעלות עד להזהבה (כ-35 דקות). אפשר לזרות מעט אבקת סוכר מלמעלה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully