סלט אבטיח קיצי
מתכון של מסעדת סקאלה, ירושלים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חצי אבטיח אדום ומתוק
- חופן עלי ארוגולה צעירים, טריים ושטופים
- חצי כוס אגוזי פקאן קלויים וכתושים
- חצי כוס חומץ בלסמי
- 3 כפות זיתים שחורים מצומקים, מגולענים וקצוצים
- גבינת עיזים קשה ומשובחת
- שמן זית
- מלח ופלפל
- עלים משני ענפי טימין
אופן ההכנה
- 1. חותכים את האבטיח לקוביות של סנטימטר על סנטימטר ומניחים בקופסה, מכסים ומקררים כשעתיים.
- 2. את החומץ בלסמי מרתיחים בסיר קטן, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עד לקבלת סירופ. מצננים.
- 3. מסדרים על צלחת שטוחה את קוביות האבטיח באופן אקראי. מפזרים ביד חופשית ארוגולה, זיתים שחורים ואגוזי פקאן ומפוררים מעל את הגבינה. מזלפים חומץ בלסמי ושמן זית ובוזקים מלח, פלפל וטימין. מגישים מיד.