וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סטייק פרגית עם עדשים אדומות ברוטב עגבניות וזיתים

מתכון של פיליס גלזר מתוך הספר "בישול בריא בקלי קלות".

מתכון מאת: מערכת וואלה

סטייק פרגית. אנטולי מיכאלו,
סטייק פרגית/אנטולי מיכאלו

מצרכים למתכון

  • (5-4 מנות)
  • 4 יחידות (800 גרם) סטייק פרגית, חצויות לרוחב
  • 2 כפות שמן זית
  • 4 עגבניות בשלות וקצוצות או קופסת (300 גרם) עגבניות מרוסקות
  • 20 זיתים ירוקים או שחורים מגולענים
  • כוס עדשים אדומות
  • 1.5 כוסות מים
  • 3 שיני שום
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • חצי כפית פפריקה

אופן ההכנה

  • 1. שוטפים ומייבשים את הסטייקים. במחבת גדולה, מחממים את השמן ומטגנים אותם כ-3 דקות מכל צד.
  • 2. מוציאים את הפרגיות מהמחבת ומכניסים את העגבניות. אם משתמשים בעגבניות טריות, מכסים ומבשלים על אש בינונית כ-8 דקות. אם משתמשים בעגבניות מרוסקות מחממים 2 דקות וממשיכים לשלב הבא.
  • 3. מוסיפים את הזיתים והשום ומבשלים 4 דקות.
  • 4. שוטפים את העדשים ומעבירים לסיר ביחד עם המים. מכסים את הסיר חלקית ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד 3 דקות, מכבים את האש ומשאירים מכוסה עוד 12 דקות.
  • 5. מוסיפים את העדשים למחבת עם רוטב העגבניות ומערבבים. מניחים למעלה את הפרגיות ומבשלים על אש בינונית במשך 5 דקות. מחלקים למנות ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully