וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טארטלט שקדים וקליפות הדרים

כמו טארט אבל בגרסה קטנה ואישית עם עקיצה של הדרים. מתכון של מוריה אגמון עבור רשת Loveat

מתכון מאת: רותי שטיינברג, מערכת וואלה

טארטלט שקדים וקליפות הדרים. שי בן אפריים,
טארטלט שקדים וקליפות הדרים/שי בן אפריים

מצרכים למתכון

  • כמות לכ-25 טארטלטים
  • לבצק:
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 120 גרם אבקת סוכר
  • 1 ביצה
  • 360 גרם קמח מלא
  • 5 גרם אבקת אפייה
  • למילוי:
  • 120 גרם חמאה
  • 120 גרם יוגורט ( מומלץ באפלו או כבשים)
  • 100 גרם חלב קוקוס
  • 30 גרם קורנפלור
  • 250 גרם סוכר
  • 60 גרם דבש
  • 220 גרם פרוסות שקדים מולבנים
  • 240 גרם קליפות הדרים ללא סוכר

אופן ההכנה

  • 1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה ואבקת סוכר עד לקבלת קרם אחיד.
  • 2. מוסיפים ביצה וחלק מהקמח ומערבלים עד שנבלעים בתערובת.
  • 3. מוסיפים את יתרת הקמח ואבקת האפייה ומערבלים עד שהתערובת מתאחדת לבצק. מעבירים למקרר עד להתקשות הבצק(כחצי שעה).
  • 4. מרדדים את הבצק לעיגולים בגודל הרצוי ומסדרים העיגולים בתוך תבניות טארטלט או מאפינס, כך שדפנות השקעים מכוסות בבצק עד לשוליים.
  • 5. אופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד להזהבה.
  • 6. בסיר קטן ממיסים את הקורנפלור יחד עם חלב הקוקוס, מוסיפים את כל חומרי המילוי, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה מספר דקות.
  • 6. מורידים מהאש ומוסיפים את השקדים וקליפות ההדרים. לאחר שהתערובת התקררה קמעה ממלאים כל שקע טארטלט בתערובת השקדים וקליפות ההדרים ומכניסים לתנור לכ-15 דקות בחום של 170 מעלות.
  • 7. מוציאים מהתנור ומחכים עד להתקררות מלאה של הטארטלטים לפני שמוציאים אותם מהשקעים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully