פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      טארטלט שקדים וקליפות הדרים

      כמו טארט אבל בגרסה קטנה ואישית עם עקיצה של הדרים. מתכון של מוריה אגמון עבור רשת Loveat

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      טארטלט שקדים וקליפות הדרים (יח
      טארטלט שקדים וקליפות הדרים (יח"צ , שי בן אפריים)

      מצרכים

      • כמות לכ-25 טארטלטים
      • לבצק:
      • 200 גרם חמאה רכה
      • 120 גרם אבקת סוכר
      • 1 ביצה
      • 360 גרם קמח מלא
      • 5 גרם אבקת אפייה
      • למילוי:
      • 120 גרם חמאה
      • 120 גרם יוגורט ( מומלץ באפלו או כבשים)
      • 100 גרם חלב קוקוס
      • 30 גרם קורנפלור
      • 250 גרם סוכר
      • 60 גרם דבש
      • 220 גרם פרוסות שקדים מולבנים
      • 240 גרם קליפות הדרים ללא סוכר

      אופן ההכנה

      • 1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה ואבקת סוכר עד לקבלת קרם אחיד.
      • 2. מוסיפים ביצה וחלק מהקמח ומערבלים עד שנבלעים בתערובת.
      • 3. מוסיפים את יתרת הקמח ואבקת האפייה ומערבלים עד שהתערובת מתאחדת לבצק. מעבירים למקרר עד להתקשות הבצק(כחצי שעה).
      • 4. מרדדים את הבצק לעיגולים בגודל הרצוי ומסדרים העיגולים בתוך תבניות טארטלט או מאפינס, כך שדפנות השקעים מכוסות בבצק עד לשוליים.
      • 5. אופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד להזהבה.
      • 6. בסיר קטן ממיסים את הקורנפלור יחד עם חלב הקוקוס, מוסיפים את כל חומרי המילוי, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה מספר דקות.
      • 6. מורידים מהאש ומוסיפים את השקדים וקליפות ההדרים. לאחר שהתערובת התקררה קמעה ממלאים כל שקע טארטלט בתערובת השקדים וקליפות ההדרים ומכניסים לתנור לכ-15 דקות בחום של 170 מעלות.
      • 7. מוציאים מהתנור ומחכים עד להתקררות מלאה של הטארטלטים לפני שמוציאים אותם מהשקעים.

      מתכונים נוספים

      טארטלט שקדים וקליפות הדרים
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -