שקשוקה צ'וריסו

לכל אחד יש את הדרך שלו להכין שקשוקה, אבל כששף ניקי גרנר, ממסעדת "אל גאוצ'ו" נותן את הזווית שלו, ומכליל גם נקניקיית צ'וריסו, שווה להקשיב.

מתכון מאת: ניקי גרנר, מערכת וואלה!
שקשוקה צ'וריסו. דרור כץ,
שקשוקה צ'וריסו(צילום: דרור כץ)

מצרכים

  • 2 ביצים
  • 2 נקניקיית צ'וריסו
  • 1 עגבנייה גדולה מקולפת וחתוכה לקוביות (או כוס קופסת שימורי קוביות עגבנייה)
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
  • 1 פלפל חריף חתוך לטבעות
  • 5 שיני שום קלופות ופרוסות לפרוסות
  • 1 כפית סוכר
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • 1 כף שמן

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את השמן במחבת. מוסיפים את נקניקיות הצ'וריסו וצולים עד קבלת גוון זהוב. מוציאים את הנקניקיות לצלחת ושומרים חם.
  • 2. מוסיפים את שיני השום, הפלפל האדום, הפלפל החריף וצולים מספר דקות. מוסיפים את העגבניות ומבשלים יחד כ-10 דקות.
  • 3. מוסיפים את רסק העגבניות ואת הסוכר ומבשלים יחד 20 דקות על אש נמוכה.
  • 4. מוסיפים את הביצים, חותכים את הצ'וריסו לפרוסות עבות ומוסיפים למחבת מבשלים עד לקבלת המרקם הרצוי על אש נמוכה מאוד.
  • 5. להגיש בליווי לחם שום וסלט ירקות טרי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully