שקשוקה צ'וריסו
לכל אחד יש את הדרך שלו להכין שקשוקה, אבל כששף ניקי גרנר, ממסעדת "אל גאוצ'ו" נותן את הזווית שלו, ומכליל גם נקניקיית צ'וריסו, שווה להקשיב.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 ביצים
- 2 נקניקיית צ'וריסו
- 1 עגבנייה גדולה מקולפת וחתוכה לקוביות (או כוס קופסת שימורי קוביות עגבנייה)
- 1 כף רסק עגבניות
- 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
- 1 פלפל חריף חתוך לטבעות
- 5 שיני שום קלופות ופרוסות לפרוסות
- 1 כפית סוכר
- מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
- 1 כף שמן
אופן ההכנה
- 1. מחממים את השמן במחבת. מוסיפים את נקניקיות הצ'וריסו וצולים עד קבלת גוון זהוב. מוציאים את הנקניקיות לצלחת ושומרים חם.
- 2. מוסיפים את שיני השום, הפלפל האדום, הפלפל החריף וצולים מספר דקות. מוסיפים את העגבניות ומבשלים יחד כ-10 דקות.
- 3. מוסיפים את רסק העגבניות ואת הסוכר ומבשלים יחד 20 דקות על אש נמוכה.
- 4. מוסיפים את הביצים, חותכים את הצ'וריסו לפרוסות עבות ומוסיפים למחבת מבשלים עד לקבלת המרקם הרצוי על אש נמוכה מאוד.
- 5. להגיש בליווי לחם שום וסלט ירקות טרי.