וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טארט אגוזים וטופי על בצק שקדים וקרם נוגט

קינוח קראנצ'י, עמוס בכל טוב של משפחת האגוזים, על בסיס של בצק שקדים וגימור של נוגט

מתכון מאת: אורן גירון, ל"מתחם מעגלים", מערכת וואלה

טארט אגוזים וטופי על בצק שקדים וקרם נוגט.
טארט אגוזים וטופי על בצק שקדים וקרם נוגט

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • 125 גרם קמח
  • 25 גרם אבקת שקדים – שקדים מולבנים טחונים
  • 40 גרם אבקת סוכר
  • 125 גרם חמאה
  • 1 ביצים
  • 1/2 כפית תמצית
  • קורט מלח
  • למלית אגוזים וטופי:
  • 100 גרם סוכר
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה
  • 40 מ"ל קרם קוקוס
  • 75 גרם אגוזי לוז, קלויים קלות
  • 75 גרם אגוזי פקאן, קלויים קלות
  • 75 גרם אגוזי מלך, קלויים קלות
  • לקרם נוגט:
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 100 גרם אבקת נוגט (ניתן להשיג בחנויות מתמחות) או אבקת קפה נמס
  • 40 גרם סוכר
  • מעט קקאו לקישוט

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2. לבצק- מעבדים חמאה קרה, קמח, אבקת שקדים, מלח ואבקת סוכר לתערובת פירורית, מוסיפים ביצים ווניל ומעבדים לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון ומצננים 20 דקות.
  • 3. מרדדים את הבצק לעלה דק ורחב, דוקרים היטב וקורצים בעזרת רינג 22 ס"מ.
  • 4. מכניסים לתנור ל-15 דקות.
  • 5. למלית אגוזים- יוצרים מהסוכר קרמל, מוסיפים בזהירות רבה את השמנת וחלב הקוקוס ויוצרים טופי. מוסיפים אגוזים ומערבבים. יוצקים את התערובת מעל הבצק בחום של 180 מעלות. מצננים היטב (ניתן לשמור במקפיא).
  • 6. לקרם נוגט- מקציפים לקצפת יציבה את החומרים ומעבירים לשק זילוף בעל פייה חלקה.
  • 7. להגשה- מזלפים נקודת קרם על צלחת ההגשה, מניחים מעל את הטארט ומזלפים מעל פס אלכסוני של קרם נוגט.
  • 8. מעטרים במעט קקאו.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully