פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      טארט אגוזים וטופי על בצק שקדים וקרם נוגט

      קינוח קראנצ'י, עמוס בכל טוב של משפחת האגוזים, על בסיס של בצק שקדים וגימור של נוגט

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      טארט אגוזים וטופי על בצק שקדים וקרם נוגט (יח
      טארט אגוזים וטופי על בצק שקדים וקרם נוגט (יח"צ)

      מצרכים

      • לבצק:
      • 125 גרם קמח
      • 25 גרם אבקת שקדים – שקדים מולבנים טחונים
      • 40 גרם אבקת סוכר
      • 125 גרם חמאה
      • 1 ביצים
      • 1/2 כפית תמצית
      • קורט מלח
      • למלית אגוזים וטופי:
      • 100 גרם סוכר
      • 100 מ"ל שמנת מתוקה
      • 40 מ"ל קרם קוקוס
      • 75 גרם אגוזי לוז, קלויים קלות
      • 75 גרם אגוזי פקאן, קלויים קלות
      • 75 גרם אגוזי מלך, קלויים קלות
      • לקרם נוגט:
      • 250 מ"ל שמנת מתוקה
      • 100 גרם אבקת נוגט (ניתן להשיג בחנויות מתמחות) או אבקת קפה נמס
      • 40 גרם סוכר
      • מעט קקאו לקישוט

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
      • 2. לבצק- מעבדים חמאה קרה, קמח, אבקת שקדים, מלח ואבקת סוכר לתערובת פירורית, מוסיפים ביצים ווניל ומעבדים לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון ומצננים 20 דקות.
      • 3. מרדדים את הבצק לעלה דק ורחב, דוקרים היטב וקורצים בעזרת רינג 22 ס"מ.
      • 4. מכניסים לתנור ל-15 דקות.
      • 5. למלית אגוזים- יוצרים מהסוכר קרמל, מוסיפים בזהירות רבה את השמנת וחלב הקוקוס ויוצרים טופי. מוסיפים אגוזים ומערבבים. יוצקים את התערובת מעל הבצק בחום של 180 מעלות. מצננים היטב (ניתן לשמור במקפיא).
      • 6. לקרם נוגט- מקציפים לקצפת יציבה את החומרים ומעבירים לשק זילוף בעל פייה חלקה.
      • 7. להגשה- מזלפים נקודת קרם על צלחת ההגשה, מניחים מעל את הטארט ומזלפים מעל פס אלכסוני של קרם נוגט.
      • 8. מעטרים במעט קקאו.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -