וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק כרובית

מתכון מאת: עופרי זוטא, מערכת וואלה

מרק כרובית קלויה. עופרי זוטא, מערכת וואלה
מרק כרובית קלויה/עופרי זוטא

מצרכים למתכון

  • 1 כרובית מפורקת לפרחים
  • 1.5 כף שמן זית
  • ½ כפית מלח גס
  • 2 כרישות פרוסות דק (החלק הלבן והירוק הבהיר)
  • 1 כף שמן זית (אפשר להוסיף גם כף חמאה)
  • 1 ליטר ציר ירקות או עוף או ציר מהיר המוכן לפי ההערה הקודמת

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור לחום גבוה, 220 מעלות.
  • 2. מסדים תבנית עם נייר אפיה ועליה מפזרים את פרחי הכרובית. בוזקים שמן זית ומלח גס. צולים כ- ½ שעה, עד שהכרובית נצרבת קלות (הזהרו לא לשרוף אותה).
  • 3. בינתיים – מחממים היטב סיר, מוסיפים שמן זית (ואם רוצים חמאה) ואת הכרישות. מערבבים היטב. מנמיכים להבה, ומבשלים עד שהכרישה רכה ושקופה. אם יש צורך, מוסיפים כף מים.
  • 4. כאשר הכרובית מוכנה, מוסיפים את הכרובית ואת הנוזלים. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ- 20 דקות.
  • 5. מצננים מעט ומרסקים בבלנדר או בעזרת בלנדר-מוט.
  • 6. טועמים, ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. כמו כן, אם המרק סמיך מידי לטעמכם, הוסיפו מים בהדרגה עד למידת הסמיכות הרצויה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully