וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגיות פרג מגולגלות

מתכון מאת: עופרי זוטא, מערכת וואלה

הכנת קרקרים מעמולים. עופרי זוטא
הכנת קרקרים מעמולים

מצרכים למתכון

  • 2 כוסות קמח כוסמין מלא
  • 1/3 כוס ועוד קצת שמן קנולה
  • 4 כפות סילאן טבעי (לא ממותק) או סירופ אגבה
  • 1-2 כפות מים קרים
  • למלית פרג:
  • 1 כוס פרג טחון
  • 1/3 כוס חלב
  • 1 כפית סוכר חום בהיר
  • ½ כפית דבש
  • 1 כפית חמאה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק: מעבדים את כל החומרים עד לקבלת בצק נעים ואחיד.
  • 2. עובדים עם הבצק הזה מיידית: מרדדים בין שני ניירות אפייה לקבלת עלה בגודל 20*30.
  • 3. מחממים תנור ל-170 מעלות ועוברים להכנת המלית: בסיר קטן מבשלים את כל המרכיבים פרט לחמאה על אש נמוכה. מערבבים היטב.
  • 4. מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה, תוך כדי ערבוב, עד שהיא נמסה. טועמים. אם הבלילה לא מספיק מתוקה לטעמכם, אתם מוזמנים להוסיף עוד קצת דבש או סוכר. מצננים.
  • 5. מורחים את המלית על הבצק. מגלגלים את הבצק בזהירות, בעזרת נייר האפיה התחתון.
  • 6. מעבירים את הרולדה (עם הנייר) בזהירות לתבנית או לרשת ופורסים בעזרת סכין חדה.
  • 7. אופים במשך 20 דקות. מוציאים מהתנור, משלימים את החיתוך ומפרידים את החתיכות אחת מהשנייה. אופים כ-5 דקות נוספות ומצננים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully