פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      שטרודל בקלי קלות

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      שטרודל תפוחים (ShutterStock)
      שטרודל תפוחים (ShutterStock)

      מצרכים

      • לקרם:
      • 2 חלמונים
      • 2 כפות סוכר
      • 2 כפות קמח
      • כוס חלב
      • קליפת לימון ‏(הכוונה לקליפה, לא לגרידה, כזו שמתקבלת בעזרת קולפן ירקות‏)
      • לעוגה:
      • 2 תפוחים ‏(גרני סמית‏)
      • כף סוכר
      • חצי לימון
      • 25 גרם חמאה
      • חבילת בצק עלים מהסופר
      • לאפייה:
      • חצי כוס חלב
      • חלמון

      אופן ההכנה

      • 1. בסיר קטן טורפים את החלמונים והסוכר, ותוך טריפה מוסיפים את הקמח. ממשיכים לטרוף תוך הוספת החלב בהדרגה. מוסיפים את קליפת הלימון ומניחים את הסיר על להבה קטנטונת. מבשלים תוך ערבוב מתמיד עד שמתקבל קרם סמיך. מוציאים את קליפות הלימון ומסירים מהאש.
      • 2. קולפים את התפוחים, מגלענים וחותכים לקוביות קטנות. מעבירים את קוביות התפוחים לסיר קטן, מוסיפים סוכר, מיץ מחצי לימון וחמאה ומבשלים כ–5 דקות עד שהתפוחים מתחילים להתרכך.
      • 3. מרדדים מעט את הבצק ומחלקים לשלושה מלבנים. מחלקים את הקרם בין מלבני הבצק ומורחים אותו תוך השארת שוליים. מחלקים את התפוחים על פני מלבני הקרם.
      • 4. מגלגלים את מלבני הקרם לגליל וסוגרים את קצותיהם.
      • מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים עליו את גלילי הבצק. חורצים חריצים מקבילים בסכין בכל גליל. טורפים את החלב והחלמון ומברישים את גלילי הבצק.
      • 5. אופים כחצי שעה בתנור שחומם ל–180 מעלות עד שהשטרודלים יזהיבו.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -