וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פוקצ'ה לוהטת בתיבול רוזמרין ושום

מתכון מאת: יאיר פיינברג, מערכת וואלה

פוקצ'ה. ShutterStock
פוקצ'ה

מצרכים למתכון

  • 5 גרם שמרים יבשים
  • 300 גרם מים
  • 500 גרם קמח
  • 5 גרם מלח
  • 30 גרם שמן זית
  • בנוסף:
  • שמן לעבודה
  • שמן זית, מלח גס, רוזמרין, שום - לתיבול הבצק

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את השמרים עם המים. מניחים לנוח דקה. מעבירים לקערת לישה גדולה, מוסיפים את שאר החומרים ולשים רבע שעה בעזרת וו לישה.
  • 2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומתפיחים אותו בחדר כשעה, או במקרר עד למחרת.
  • 3. לשים שוב את הבצק, לישה של כשלוש דקות.
  • 4. מחלקים את הבצק ל-4 כדורים, ומעבירים למגש משומן. מכסים בניילון נצמד ומחוררים אותו. מתפיחים כחצי שעה.
  • 5. פותחים כל כדור בצק ידנית ומניחים את העלה על נייר אפייה. יוצרים בעלה, בעזרת קצות האצבעות, שקעים.
  • 6. מתבלים מעט שמן במלח גס, עלי רוזמרין קצוצים ושום קצוץ או כתוש.
  • 7. מברישים את הבצק בשמן המתובל.
  • 8. אופים עד להזהבה בתנור שחומם למקסימום, עדיף על אבן שמוט או על תבנית הפוכה שחוממה מראש.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully