ריזוטו פטריות של אבי ביטון
השף אבי ביטון עם המתכון שלו לריזוטו פטריות, ותתפלאו - למרות שזה מעדן, זה לא כל כך מסובך להכנה
- 30 דקות סה"כ
- קל להכנה
- 4 סועדים
מצרכים
- 500 גרםאורז עגול (רצוי ארבוריו)
- 1 בצל בינוני, פרוס דק
- 300 גרםפטריות שמפניון טריות, חתוכות דק
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 כףחמאה
- 80 גרםפרמז'ן מגורדת
- 250 מ״לשמנת מתוקה
- 3 ענפי טימין מופרדים לעלים
- 750 מ״לציר ירקות או מים
- מלח
- פלפל שחור
- לטבלת המרות לחצו כאן >
אופן ההכנה
איך מכינים ריזוטו פטריות של אבי ביטון?
- 1בסיר בינוני שמים חמאה. מוסיפים בצל, פטריות, שום וטימין ומטגנים 5 דקות.
- 2מוסיפים את האורז העגול ומצקת מציר הירקות (למתכון לציר ירקות).
- 3כל פעם שהאורז סופג את הנוזלים, מוסיפים מצקת נוספת ומערבבים. טועמים את הריזוטו. בודקים שהוא חצי מוכן. הוא אמור להיות במרקם נגיס ולא רך מאוד.
. - 4מוסיפים את השמנת וגבינת הפרמזן. מבשלים עוד כ-10 דקות.
- 5מתבלים במלח ופלפל ומגישים.
- 6צפו בסרטון:
ריזוטו פטריות(צילום: ShutterStock)