מתכונים חמים

ריזוטו פטריות של אבי ביטון

השף אבי ביטון עם המתכון שלו לריזוטו פטריות, ותתפלאו - למרות שזה מעדן, זה לא כל כך מסובך להכנה

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

  • 4 סועדים

ריזוטו פטריות של אבי ביטון (צילום: עז תלם) (וואלה)

מחשבון המרות

מצרכים

    • 500 גרםאורז עגול (רצוי ארבוריו)
    • 1 בצל בינוני, פרוס דק
    • 300 גרםפטריות שמפניון טריות, חתוכות דק
    • 2 שיני שום קצוצות
    • 1 כףחמאה
    • 80 גרםפרמז'ן מגורדת
    • 250 מ״לשמנת מתוקה
    • 3 ענפי טימין מופרדים לעלים
    • 750 מ״לציר ירקות או מים
    • מלח
    • פלפל שחור
למחשבון המרה

אופן ההכנה

איך מכינים ריזוטו פטריות של אבי ביטון?

  • 1בסיר בינוני שמים חמאה. מוסיפים בצל, פטריות, שום וטימין ומטגנים 5 דקות.
  • 2מוסיפים את האורז העגול ומצקת מציר הירקות (למתכון לציר ירקות).
  • 3כל פעם שהאורז סופג את הנוזלים, מוסיפים מצקת נוספת ומערבבים. טועמים את הריזוטו. בודקים שהוא חצי מוכן. הוא אמור להיות במרקם נגיס ולא רך מאוד.

    .
  • 4מוסיפים את השמנת וגבינת הפרמזן. מבשלים עוד כ-10 דקות.
  • 5מתבלים במלח ופלפל ומגישים.

    יותר פשוט ממה שחושבים. ריזוטו פטריות שתמיד מצליח

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully