ריזוטו פטריות של אבי ביטון
השף אבי ביטון עם המתכון שלו לריזוטו פטריות, ותתפלאו - למרות שזה מעדן, זה לא כל כך מסובך להכנה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 500גרםאורז עגול (רצוי ארבוריו)
- 1בצל בינוני, פרוס דק
- 300גרםפטריות שמפניון טריות, חתוכות דק
- 2שיני שום קצוצות
- 1כףחמאה
- 80גרםפרמז'ן מגורדת
- 250מ״לשמנת מתוקה
- 3ענפי טימין מופרדים לעלים
- 750מ״לציר ירקות או מים
- מלח
- פלפל שחור
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים ריזוטו פטריות של אבי ביטון?
- 1בסיר בינוני שמים חמאה, ומוסיפים בצל, פטריות, שום וטימין. מטגנים 5 דקות.
- 2מוסיפים את האורז העגול ומצקת מציר הירקות (למתכון לציר ירקות).
- 3כל פעם שהאורז סופג את הנוזלים, מוסיפים מצקת נוספת ומערבבים. טועמים את הריזוטו. בודקים שהוא חצי מוכן. הוא אמור להיות במרקם נגיס ולא רך מאוד. .
- 4מוסיפים את השמנת וגבינת הפרמזן. מבשלים עוד כ-10 דקות.
- 5מתבלים במלח ופלפל ומגישים.
- 6צפו בסרטון:
ריזוטו פטריות/ShutterStock