וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ריזוטו עשיר ופשוט להכנה

את גרסת הריזוטו הזו פשוט וקל להכין גם בבית. היא מורכבת מחומרי גלם זמינים ויש גם טריק. במקום להוסיף לאורז בכל פעם מים לספיגה, כפי שמקובל, נבשל את האורז חצי בישול התחלתי ואחר כך נסיים את בישולו עם הירקות, השמנת והפרמז'ן.

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה

בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • ל 4-6 סועדים:
  • 2.5 כוסות אורז עגול לריזוטו
  • 4 כוסות ציר ירקות או מים
  • כף וחצי שמן-זית
  • בצל בינוני פרוס דק
  • 1 חבילה (כ-300 גרם) פטריות שמפיניון טריות חתוכות דק
  • 2 שיני שום קצוצות
  • גזר חתוך לקוביות
  • חופן תרד חתוך לרצועות
  • 80 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת
  • 1 כוס (אריזה של 250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • עלים מ-3 ענפי טימין

אופן ההכנה

  • אופן ההכנה:
  • 1. מבשלים את האורז עם הציר או המים במשך כ-20 דקות עם מכסה על אש נמוכה לקבלת אורז חצי מוכן (נגיס ולא רך).
  • 2. מחממים שמן זית בסיר בינוני ורחב. מוסיפים את הבצל, הגזר, השום, הפטריות והטימין ומאדים מספר דקות.
  • 3. מוסיפים את הריזוטו המבושל, ומערבבים.
  • 4. מוסיפים את השמנת, התרד והפרמז'ן ומבשלים כ-10 דקות נוספות.
  • 5. מתבלים במלח ופלפל ומגישים. ניתן לגרד עוד פרמז'ן מלמעלה לפני ההגשה.
  • סלט משוויה

  • ירקות שורש ברוטב חמאה

  • פתיתים א לה פוטנסקה

  • סלט מנגולד חמים עם זרעי כוסברה

  • טחינת דלעת כתומה

  • בטטות וסלקים צלויים

  • איך מכינים צ'יפס בבית? מתכון מנצח

  • תבשיל דלעת מתובל

  • תבשיל קארי עם מנגולד וגרגרי חומוס

  • חצילים בתנור ברוטב טחינה אסייתי

  • תפוחי אדמה מושלמים במחבת

  • תפוחי אדמה קראנצ'יים

  • לוביה בשמן זית, שום ולימון

  • פולנטה פטריות

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully