רביולי תאנים ופרמזן בקרם ארטישוק ירושלמי

מתכון מאת: גיל אלמליח, מערכת וואלה!
רביולי תאנים ופרמזן בקרם ארטישוק. יוגב עמרני,
רביולי תאנים ופרמזן בקרם ארטישוק(צילום: יוגב עמרני)

מצרכים

  • לבצק הרביולי:
  • 250 גרם (3/4 1 כוס+2 כפות) קמח לבן
  • 100 גרם (3/4 כוס) קמח דורום
  • כף מים
  • כף שמן קנולה
  • 4 ביצים
  • 1/2 כפית מלח
  • למילוי תאנים ופרמזן:
  • מעט טימין טרי
  • 200 גרם (בערך 2 כוסות) תאנים יבשות
  • 100 גרם פרמזן מגורד
  • 25 גרם חמאה
  • מלח ופלפל
  • לקרם ארטישוק ירושלמי:
  • 350 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך לקוביות
  • 100 גרם חמאה
  • 2 עלי מרווה
  • כפית גרידת לימון
  • 1/4 כוס יין לבן יבש
  • כפית שטוחה צ'ילי יבש או טרי
  • שן שום

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת בצק אחיד ללא גושים.
  • 2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים לשעה במקרר.
  • 3. לאחר קירור הבצק, מרדדים אותו דק מאוד לדפי פסטה, וקורצים עיגולים בעזרת כוס.
  • 4. משרים את התאנים לריכוך למשך שתי דקות במים חמים, לאחר מכן טוחנים אותם במעבד מזון.
  • 5. במחבת ממיסים את החמאה על אש קטנה יחד עם טימין, מלח ופלפל.
  • 6. מוסיפים את התאנים והפרמזן ומערבבים כמה דקות. מניחים בצד לקירור.
  • 7. בינתיים מכינים קרם ארטישוק: מבשלים את הארטישוק במים חמים עם מלח עד שהוא רך.
  • 8. במחבת ממיסים את החמאה עם מלח, פלפל, צ'ילי ומרווה.
  • 9. מוסיפים למחבת את השום, הארטישוק והיין ומביאים לרתיחה.
  • 10. טוחנים במעבד מזון ליצירת קרם.
  • 11. מרכיבים את הרביולי: מניחים חצי כף מהמילוי במרכז עיגולי הבצק, מורחים ביצה בקצוות עיגולי הבצק ומקפלים לחצי ירח ומהדקים היטב.
  • 12. מבשלים את הרביולי במים רותחים עם מלח במשך 4 דקות.
  • 13. להגשה: מקפיצים במחבת את קרם הארטישוק עם הרביולי, מגישים עם פרמזן מעל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully