כבד עגל
מנה נפלאה, מושלמת לאירוח או לארוחת ערב חגיגית. השף אסף שטרן, ממסעדת "סרגוס" לוקח כבדי עגל, מערבב איתם פטריות פורטובלו, ועושה מהכל פלאים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-2 מנות:
- 7 כפות שמן זית
- 500 גרם כבד עגל נקי פרום לחצי
- 200 גרם פטריות פורטבלו ושמפיניון חתוכות ומעורבבות יחדיו
- 50 גרם כרישה פרוסה
- כוס קמח לקימוח
- חמאה (או שמן זית מטעמי כשרות)
- 1/4 כוס פורט
- וציר בקר לפי הצורך
- חופן פטרוזליה טרייה קצוצה
אופן ההכנה
- 1. מקמחים את כבד העגל.
- 2. על מחבת שמים שמן זית, צורבים את הכבד עגל ומוציאים החוצה.
- 2. על אותו שמן מזהיבים את הפטריות והכרישה.
- 3. במחבת נוספת מחממים חמאה, פורט וציר בקר עד כיסוי הפטריות, מחזירים את כבד העגל לעוד 2 דקות בישול או לפי המידה הרצויה.
- 4. מניחים את כבד עגל בצלחת ועליו את רוטב הפטריות והכרישה. מפזרים מעל פטרוזליה קצוצה.