וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כבד עגל

מנה נפלאה, מושלמת לאירוח או לארוחת ערב חגיגית. השף אסף שטרן, ממסעדת "סרגוס" לוקח כבדי עגל, מערבב איתם פטריות פורטובלו, ועושה מהכל פלאים.

מתכון מאת: מערכת וואלה

כבד עגל עם כרישה, פטריות ברוטב חמאה פורט וציר בקר. אורן דאי,
כבד עגל עם כרישה, פטריות ברוטב חמאה פורט וציר בקר/אורן דאי

מצרכים למתכון

  • ל-2 מנות:
  • 7 כפות שמן זית
  • 500 גרם כבד עגל נקי פרום לחצי
  • 200 גרם פטריות פורטבלו ושמפיניון חתוכות ומעורבבות יחדיו
  • 50 גרם כרישה פרוסה
  • כוס קמח לקימוח
  • חמאה (או שמן זית מטעמי כשרות)
  • 1/4 כוס פורט
  • וציר בקר לפי הצורך
  • חופן פטרוזליה טרייה קצוצה

אופן ההכנה

  • 1. מקמחים את כבד העגל.
  • 2. על מחבת שמים שמן זית, צורבים את הכבד עגל ומוציאים החוצה.
  • 2. על אותו שמן מזהיבים את הפטריות והכרישה.
  • 3. במחבת נוספת מחממים חמאה, פורט וציר בקר עד כיסוי הפטריות, מחזירים את כבד העגל לעוד 2 דקות בישול או לפי המידה הרצויה.
  • 4. מניחים את כבד עגל בצלחת ועליו את רוטב הפטריות והכרישה. מפזרים מעל פטרוזליה קצוצה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully