שומר צרוב על הגריל
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 6 שומרים שטופים ומחולקים לשמיניות
- כף זרעי שומר קלויים
- 2 מקלות רוזמרין
- 4 כפות שמן זית
- 1/2 כוס יין לבן
- 50 גרם קוביות חמאה
- מלח ופלפל שחור
- חופן עגבניות שרי
- 100 גרם גבינת פטה כבשים מגורדת או חתוכה לקוביות
אופן ההכנה
- 1. מושחים את שמיניות השומר בשמן זית ומתבלים קלות במלח, צורבים את השומר משני צדדיו על גריל פחמים (למי שאין בבית ניתן להשתמש במחבת פסים).
- 2. לאחר הצריבה, מעבירים לתבנית, מתבלים בפלפל שחור ומפזרים בתבנית את שאר המרכיבים - יין לבן, חמאה וזרעי השומר ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 220 מעלות.
- 3. אופים כעשר דקות עד ריכוך אבל מוודאים שהשומר יישאר קצת נגיס (אל דנטה).
- 4. ניתן להגיש חם או קר בליווי עגבניות שרי טריות וגבינת פטה כבשים.