פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קעריות קדאיף ממולאות פלפלים קלויים על מצע חציל שרוף

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      דנה מלמד מארחת את יואב בלימן (נמרוד סונדרס)
      דנה מלמד מארחת את יואב בלימן (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-4 מנות:
      • 200 גרם אטריות קדאיף
      • 50 גרם חמאה, מומסת
      • 2 חצילים קלויים על אש, מקולפים וקצוצים
      • מלח, פלפל
      • שמן זית
      • למילוי:
      • 100 גרם פלפל קלוי
      • 200 גרם גבינת עזים גולמית
      • 1 ביצה
      • 1 כף קמח
      • 1 כף פלפל צ'יפוטלה
      • לקישוט:
      • מעט עלי זעתר טריים
      • עגבניות קצוצות

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-150 מעלות.
      • 2. בקערה, מערבבים את הקדאיף וחצי מכמות החמאה המומסת עד שמתקבל בצק נוח לעבודה ולא רטוב מידי.
      • 3. בתבנית מאפינס מסיליקון, מחפים את השקעים בבצק הקדאיף.
      • 4. אופים בתנור כ-15 דקות, עד שמשחים קלות, מצננים ושומרים את הקעריות שנוצרו בצד. מעלים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות.
      • 5. טוחנים במעבד מזון את כל מרכיבי המילוי פרט לגבינה. כשמתקבלת עיסה חלקה, מכניסים פנימה את הגבינה בפולסים, עד לקבלת מרקם חלק. מעבירים לשק זילוף.
      • 6. מסדרים על תבנית את בשר החציל הקצוץ, ומתבלים אותו במלח, פלפל ומעט שמן זית.
      • 7. בתבנית נוספת מניחים את קעריות הקדאיף וממלאים אותן בתערובת הגבינה והפלפלים בעזרת שק הזילוף.
      • 8. מכניסים את שני המגשים לתנור למשך 5-7 דקות, או עד שהגבינה משחימה מעט.
      • 9. מסדרים בכל צלחת "גבעה" של בשר חציל, ומעליה מניחים קערית קדאיף. מקשטים בזעתר טרי, עגבניות קצוצות ומעט שמן זית.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -