וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קעריות קדאיף ממולאות פלפלים קלויים על מצע חציל שרוף

מתכון מאת: דנה מלמה ויואב בלימן, מערכת וואלה

דנה מלמד מארחת את יואב בלימן. נמרוד סונדרס
דנה מלמד מארחת את יואב בלימן

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 200 גרם אטריות קדאיף
  • 50 גרם חמאה, מומסת
  • 2 חצילים קלויים על אש, מקולפים וקצוצים
  • מלח, פלפל
  • שמן זית
  • למילוי:
  • 100 גרם פלפל קלוי
  • 200 גרם גבינת עזים גולמית
  • 1 ביצה
  • 1 כף קמח
  • 1 כף פלפל צ'יפוטלה
  • לקישוט:
  • מעט עלי זעתר טריים
  • עגבניות קצוצות

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-150 מעלות.
  • 2. בקערה, מערבבים את הקדאיף וחצי מכמות החמאה המומסת עד שמתקבל בצק נוח לעבודה ולא רטוב מידי.
  • 3. בתבנית מאפינס מסיליקון, מחפים את השקעים בבצק הקדאיף.
  • 4. אופים בתנור כ-15 דקות, עד שמשחים קלות, מצננים ושומרים את הקעריות שנוצרו בצד. מעלים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות.
  • 5. טוחנים במעבד מזון את כל מרכיבי המילוי פרט לגבינה. כשמתקבלת עיסה חלקה, מכניסים פנימה את הגבינה בפולסים, עד לקבלת מרקם חלק. מעבירים לשק זילוף.
  • 6. מסדרים על תבנית את בשר החציל הקצוץ, ומתבלים אותו במלח, פלפל ומעט שמן זית.
  • 7. בתבנית נוספת מניחים את קעריות הקדאיף וממלאים אותן בתערובת הגבינה והפלפלים בעזרת שק הזילוף.
  • 8. מכניסים את שני המגשים לתנור למשך 5-7 דקות, או עד שהגבינה משחימה מעט.
  • 9. מסדרים בכל צלחת "גבעה" של בשר חציל, ומעליה מניחים קערית קדאיף. מקשטים בזעתר טרי, עגבניות קצוצות ומעט שמן זית.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully