וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קלפוטי שוקולד לבן וקפה, תותים וקראמבל

מתכון מאת: דנה מלמד ויואב בלימן, מערכת וואלה

דנה מלמד מארחת את יואב בלימן. נמרוד סונדרס
דנה מלמד מארחת את יואב בלימן

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • לקרם:
  • 350 מ"ל שמנת מתוקה
  • 3 ביצים
  • 200 גרם סוכר חום
  • 3 כפות קפה נמס
  • 50 גרם שוקולד לבן
  • 150 גרם גבינה לבנה 9%
  • 10 תותים טריים
  • 8 דובדבני אמרנה בסירופ (אפשר גם דובדבנים רגילים)
  • לקראמבל:
  • 100 גרם קוביות חמאה
  • 100 גרם שקדים טחונים
  • 100 גרם סוכר לבן
  • 100 גרם קמח
  • קורט מלח

אופן ההכנה

  • 1. לקראמבל – מערבלים את כל המצרכים פרט לחמאה במיקסר, במהירות נמוכה. כשהתערובת מתאחדת מוסיפים את החמאה וממשיכים לערבל. ברגע שהתערובת הופכת לגושית, מוציאים מהמיקסר ומניחים במגש אפייה.
  • 2. אופים את הקראמבל בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות ואופים במשך 20- 30 דקות. מומלץ לערבב כשהקראמבל בתנור כל 10 דקות בעזרת כף עץ. כשהקראמבל הופך זהוב, מוציאים מהתנור ומצננים.
  • 3. מרתיחים בסיר שמנת וקפה נמס. כשהשמנת רותחת שופכים אותה על השוקולד הלבן, ממתינים כדקה ומערבבים.
  • 4. בקערה נפרדת, טורפים היטב 2 ביצים, חלמון אחד, סוכר חום וגבינה.
  • 5. שופכים את השמנת עם השוקולד הלבן והקפה על תערובת הביצים והגבינה, ומסננים לכלי מזיגה.
  • 6. בכלים אישיים עמידים בחום, מניחים שני דובדבנים בכל כלי ומוזגים עליהם את התערובת המסוננת.
  • 7. מניחים את הכלים בתבנית עם מים (באן מארי) ואופים בתנור שחומם ל-120 מעלות במשך 20 דקות. מצננים.
  • 8. פורסים את התותים הטריים, פורשים אותם יפה על כל כלי ומפזרים קראמבל מעל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully