פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קלפוטי שוקולד לבן וקפה, תותים וקראמבל

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      דנה מלמד מארחת את יואב בלימן (נמרוד סונדרס)
      דנה מלמד מארחת את יואב בלימן (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-4 מנות:
      • לקרם:
      • 350 מ"ל שמנת מתוקה
      • 3 ביצים
      • 200 גרם סוכר חום
      • 3 כפות קפה נמס
      • 50 גרם שוקולד לבן
      • 150 גרם גבינה לבנה 9%
      • 10 תותים טריים
      • 8 דובדבני אמרנה בסירופ (אפשר גם דובדבנים רגילים)
      • לקראמבל:
      • 100 גרם קוביות חמאה
      • 100 גרם שקדים טחונים
      • 100 גרם סוכר לבן
      • 100 גרם קמח
      • קורט מלח

      אופן ההכנה

      • 1. לקראמבל – מערבלים את כל המצרכים פרט לחמאה במיקסר, במהירות נמוכה. כשהתערובת מתאחדת מוסיפים את החמאה וממשיכים לערבל. ברגע שהתערובת הופכת לגושית, מוציאים מהמיקסר ומניחים במגש אפייה.
      • 2. אופים את הקראמבל בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות ואופים במשך 20- 30 דקות. מומלץ לערבב כשהקראמבל בתנור כל 10 דקות בעזרת כף עץ. כשהקראמבל הופך זהוב, מוציאים מהתנור ומצננים.
      • 3. מרתיחים בסיר שמנת וקפה נמס. כשהשמנת רותחת שופכים אותה על השוקולד הלבן, ממתינים כדקה ומערבבים.
      • 4. בקערה נפרדת, טורפים היטב 2 ביצים, חלמון אחד, סוכר חום וגבינה.
      • 5. שופכים את השמנת עם השוקולד הלבן והקפה על תערובת הביצים והגבינה, ומסננים לכלי מזיגה.
      • 6. בכלים אישיים עמידים בחום, מניחים שני דובדבנים בכל כלי ומוזגים עליהם את התערובת המסוננת.
      • 7. מניחים את הכלים בתבנית עם מים (באן מארי) ואופים בתנור שחומם ל-120 מעלות במשך 20 דקות. מצננים.
      • 8. פורסים את התותים הטריים, פורשים אותם יפה על כל כלי ומפזרים קראמבל מעל.

      מתכונים נוספים

      קלפוטי שוקולד לבן וקפה, תותים וקראמבל
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -