שטולן

מתכון מאת: מערכת וואלה!
שטולן. דן לב,
שטולן(צילום: דן לב)

מצרכים

  • 350 גרם קמח תופח
  • 125 גרם מרגרינה
  • 170 גרם (קצת פחות מכוס) סוכר
  • 2 ביצים
  • 200 גרם (קופסא) גבינה 9%
  • 50 גרם אגוזי מלך קצוצים
  • 50 גרם שקדים קצוצים
  • 100 גרם צימוקים בהירים
  • 100 גרם צימוקים כהים
  • 3 כפות רום לבן/ליקר דובדבנים
  • 2 כפות קוקוס
  • 1 כף ריבת משמש
  • 5 טיפות תמצית שקדים
  • מעט תמצית וניל
  • קורט מלח
  • גרד קליפת חצי תפוז
  • גרד קליפת חצי לימון
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • 1. במיקסר בעל וו גיטרה מערבלים את החומרים הבאים – מרגרינה, סוכר, מלח, גרד קליפת תפוז, גרד קליפת לימון, רום לבן/ליקר דובדבנים, תמצית וניל ותמצית שקדים.
  • 2. מוסיפים את הביצים אחת אחת לתערובת המתערבלת, ומיד אח"כ מוסיפים את הגבינה ואת ריבת המשמש.
  • 3. בקערה נפרדת מערבבים את אגוזי המלך הקצוצים, השקדים הקצוצים, הצימוקים (הבהירים והכהים), הקוקוס והקמח.
  • 4. מוסיפים את חומרי הקערה הנפרדת למערבל, ומערבלים עד לאיחוד כל החומרים (לישה מיותרת תגרום לקבלת עוגה כבדה).
  • 5. יוצרים שתי כיכרות ארוכות, ומניחים על גבי תבנית אפיה.
  • 6. מחממים תנור ל-180 מעלות, ואופים את הכיכרות כ-30-40 דקות (עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש. יש להימנע מאפיית יתר שתייבש את העוגה).
  • 7. עם הוצאת הכיכרות מהתנור, יש למרוח כל אחת מהן ב-50 גרם חמאה מומסת, ולפזר מעל אבקת סוכר בנדיבות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully