תערובת גרעינים לסלט
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 400 גרם חצאי בוטנים
- 300 גרם שקדים פרוסים
- 300 גרם גרעיני חמנייה
- 300 גרם גרעיני דלעת
- 100 גרם שומשום
- 100 גרם בצל מטוגן מיובש (ניתן להשיג בחנויות תבלינים)
- 300 גרם חמוציות יבשות/צימוקים
- 1 כף מלח
אופן ההכנה
- 1. מערבבים בעדינות בקערה גדולה את הבוטנים, השקדים, גרעיני החמניה, גרעיני הדלעת והשומשום.
- 2. משטחים במגשים ואופים בחום נמוך של כ-150 מעלות עד לקלייה, בערך 25 דקות. מומלץ לערבב גם במהלך הקלייה כדי להשיג אחידות.
- 3. מוציאים מהתנור ומפזרים על התערובת את הבצל המטוגן המיובש, החמוציות היבשות (או הצימוקים) וכף מלח.
- 4. מצננים על מגשים ומחזירים לקערה. מערבבים בעדינות ומאחסנים בקופסה אטומה.
- 5. להגשה מפזרים מעט פטרוזיליה ושמיר טריים, קצוצים דק-דק לצד יוגורט או סלט ירקות.