תערובת גרעינים לסלט

מתכון מאת: מערכת וואלה!
תערובת גרעינים וחמוציות לסלט. משה אהובי,
תערובת גרעינים וחמוציות לסלט(צילום: משה אהובי)

מצרכים

  • 400 גרם חצאי בוטנים
  • 300 גרם שקדים פרוסים
  • 300 גרם גרעיני חמנייה
  • 300 גרם גרעיני דלעת
  • 100 גרם שומשום
  • 100 גרם בצל מטוגן מיובש (ניתן להשיג בחנויות תבלינים)
  • 300 גרם חמוציות יבשות/צימוקים
  • 1 כף מלח

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים בעדינות בקערה גדולה את הבוטנים, השקדים, גרעיני החמניה, גרעיני הדלעת והשומשום.
  • 2. משטחים במגשים ואופים בחום נמוך של כ-150 מעלות עד לקלייה, בערך 25 דקות. מומלץ לערבב גם במהלך הקלייה כדי להשיג אחידות.
  • 3. מוציאים מהתנור ומפזרים על התערובת את הבצל המטוגן המיובש, החמוציות היבשות (או הצימוקים) וכף מלח.
  • 4. מצננים על מגשים ומחזירים לקערה. מערבבים בעדינות ומאחסנים בקופסה אטומה.
  • 5. להגשה – מפזרים מעט פטרוזיליה ושמיר טריים, קצוצים דק-דק לצד יוגורט או סלט ירקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully