חמין פרסי

הסוד של החמין הפרסי נעוץ בעיקר בחיטה ובגריסי הפנינה, הסופחים את כל הנוזלים הנהדרים של הבשר שבושל במשך שעות, ומעניקים לתבשיל עומק וניחוח נפלא.

מתכון מאת: מערכת וואלה!
חמין פרסי.
חמין פרסי

מצרכים

  • 700 גרם בשר בקר כתף
  • 1/2 ק"ג עצמות
  • 200 גרם חיטה
  • 100 גרם גריסי פנינה
  • 4 בצלים גדולים קצוצים
  • 1 ק"ג לפת
  • קינמון, כורכום, מלח, פלפל

אופן ההכנה

  • 1. משרים את החיטה והגריסים למשך הלילה.
  • 2. מסננים את החיטה והגריסים ומטגנים אותם קלות בשמן.
  • 3. מטגנים קלות את קוביות הבשר והעצמות במעט שמן.
  • 4. מניחים את הגריסים והחיטה בתחתית הסיר. מניחים מעליהם את הבשר והעצמות, מוסיפים את התבלינים ומכסים במים.
  • 5. מביאים לרתיחה ומניחים על הפלטה למשך הלילה.
  • 6. בנפרד, פורסים את הבצלים ומטגנים עם מעט כורכום. שומרים את הבצל המטוגן בנפרד ומניחים אותו על החמין לפני ההגשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully