פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      חמין רומני

      ברומניה אוהבים מאוד להכין תבשילי קדרה כבדים, עמוסים בבשר, ולכן החמין היהודי מאוד מתאים למטבח הזה. במתכון הבא משתמשים גם בקישקע, גם ברגל פרה, וגם בשומן כבש טרי.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      חמין רומני (יח
      חמין רומני (יח"צ)

      מצרכים

      • 2 נתחים שלמים של כתף בקר כל אחד בן 500 גרם
      • רגל של פרה או עגל פרוסים לפרוסות
      • 100 גרם שומן כבש
      • 200 גרם גריסים
      • 200 גרם שעועית לבנה
      • 2 בצלים גדולים פרוסים לטבעות
      • 8 בצלים קטנים אדומים
      • 8 תפוחי אדמה קטנים קלופים
      • 8 ביצים
      • תבלינים:
      • תבלין לקציצות, פפריקה מתוקה,פפריקה חריפה, פלפל שחור, מלח 2 כפות דבש, 1 כפית קינמון
      • קישקע

      אופן ההכנה

      • 1. משרים את השעועית והגריסים למשך הלילה.
      • 2. מטגנים את הבצל והשום במעט שמן, מוסיפים את נתחי הבשר ומשחימים מכל הצדדים.
      • 3. בסיר החמין מניחים את העצמות, מוסיפים את השעועית, את הגריסים ואת תפוחי האדמה ומערבבים יחד עם התבלינים. מניחים את שומן הכבש מעל.
      • 4. מבשלים את הביצים בנפרד ואופים את הקישקע בתנור לאחר שחוררנו בו כמה חורים בקיסם עץ.
      • 5. מטגנים את הבצלים האדומים במעט שמן וכפית סוכר ומניחים מעל החמין.
      • 6. מוסיפים מים רותחים שיכסו בערך 2-3 ס"מ מעל החמין.
      • 7. מרתיחים את החמין, מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים בערך שעה.
      • 8. משלימים מים לכיסוי התבשיל ומעבירים לכל הלילה לתנור על חום 100 מעלות

      עוד מתכוני בשר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -