וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוף בלימון

מתכון מאת: עופרי זוטא, מערכת וואלה

עוף בלימון. עופרי זוטא
עוף בלימון

מצרכים למתכון

  • 5 כרעיים מחולקים
  • 1.5 כף סוכר חום בהיר
  • 5 בצלים קלופים ופרוסים לעיגולים בעובי בינוני
  • 1/3 כף מלח רגיל
  • 1/3 כף סומאק
  • 2 לימונים קלופים עד לבשרם (ללא קליפה וללא החלק הלבן של הקליפה), פרוסים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  • 2. מחממים היטב את הסיר על להבה חזקה.
  • 3. מפזרים את הסוכר על תחתית הסיר. כשהסוכר נמס, מפזרים את הבצל ונותנים לו להתקרמל מעט (צבע זהוב-שקוף). אין צורך לערבב. מסירים מהאש.
  • 4. מסדרים את הכרעיים בצפיפות בסיר, מפזרים מלח וסומאק באופן אחיד וגם את פרוסות הלימונים (יש להוציא את הגרעינים).
  • סוגרים את הסיר ומכניסים לתנור לשעה.
  • 5. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות וממשיכים לצלות לעוד כ-40 דקות.
  • צריך להתקבל עוף זהוב למראה. במידה והוא עדיין בהיר לטעמכם, אפשר להחזיר לעוד מספר דקות בחום גבוה.
  • מומלץ להגיש עם כף מהבצלים העסיסיים שבתחתית הסיר.
  • שדרוג: אפשר להוסיף כוס גרגרי חומוס מבושלים לקדרה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully