- 1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
-
- 2. מחממים היטב את הסיר על להבה חזקה.
-
- 3. מפזרים את הסוכר על תחתית הסיר. כשהסוכר נמס, מפזרים את הבצל ונותנים לו להתקרמל מעט (צבע זהוב-שקוף). אין צורך לערבב. מסירים מהאש.
-
- 4. מסדרים את הכרעיים בצפיפות בסיר, מפזרים מלח וסומאק באופן אחיד וגם את פרוסות הלימונים (יש להוציא את הגרעינים).
- סוגרים את הסיר ומכניסים לתנור לשעה.
-
- 5. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות וממשיכים לצלות לעוד כ-40 דקות.
-
- צריך להתקבל עוף זהוב למראה. במידה והוא עדיין בהיר לטעמכם, אפשר להחזיר לעוד מספר דקות בחום גבוה.
-
- מומלץ להגיש עם כף מהבצלים העסיסיים שבתחתית הסיר.
-
- שדרוג: אפשר להוסיף כוס גרגרי חומוס מבושלים לקדרה.