תבשיל עדשים כתומות
מתכון של קפה בירנבאום
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 כוסות עדשים כתומות מסוננות
- 4 כוסות מים
- 1 בצל בינוני קצוץ לקוביות קטנות
- 1 גזר חתוך לקוביות קטנות
- 1 קולרבי חתוך לקוביות קטנות
- 1 גבעול סלרי אמריקאי חתוך לטבעות
- 1/2 דלורית קלופה וחתוכה לקוביות
- 1 כפית אבקת מרק או מלח על פי הטעם
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- מעט כמון
- קמצוץ צ'ילי חריף
- 2 כפות שמן לאידוי
אופן ההכנה
- 1. מזהיבים את הבצל מעט, מוסיפים גזר ומערבבים היטב. מאדים מספר דקות, מוסיפים את הדלורית ובהמשך את הסלרי והקולרבי.
- 2. מוסיפים את העדשים המסוננות והמים. מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
- 3. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש לבעבוע קל. מבשלים 20 דקות בסיר מכוסה ומכבים. לא פותחים כ-15 דקות.
- 4. פותחים, מערבים ומתקנים תיבול.