מרק פירות צונן
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- מרק פירות צונן
- (צילום: עופרי זוטא)
- (צילום: עופרי זוטא)
- חומרים ל-8 מנות:
- 3 גבעולי נענע טריים
- 2 שורשי למון גראס (אפשר גם עלים)
- 3-4 עלי גרניום לימוני טריים
- כף ג'ינג'ר טרי קצוץ
- ⅓ כוס סוכר
- ½ ליטר מים
- 2 אגסים, קלופים וחתוכים לקוביות
- כ-10 יחידות שסק, קלופות, נקיות מגרעינים וחתוכות לקוביות או פרוסות
- כ-10 תותים נקיים וחתוכים לקוביות בינוניות
- מיץ מלימון אחד
- כוס מים
אופן ההכנה
- 1. בסיר קטן, מביאים לרתיחה את צמחי התבלין והג'ינג'ר עם הסוכר והמים. מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים במשך 5-7 דקות.
- 2. בסיר בינוני, שמים את האגסים והשסק החתוכים, וסוחטים עליהם מיד את מיץ הלימון, כדי שלא ישחירו. מסננים את תמצית הצמחים שרקחנו מעל לפירות.
- 3. מוסיפים כוס מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות. מצננים.
- 4. מוסיפים את התותים החתוכים ושומרים במקרר. לשדרוג ולמצב רוח מרומם מוסיפים מעט רום, וודקה או ברנדי. מגישים קר מאוד!