וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק פירות צונן

מתכון מאת: עופרי זוטא, מערכת וואלה

מרק תותים, שסק ועשבי תיבול. עופרי זוטא
מרק תותים, שסק ועשבי תיבול

מצרכים למתכון

  • מרק פירות צונן
  • (צילום: עופרי זוטא)
  • (צילום: עופרי זוטא)
  • חומרים ל-8 מנות:
  • 3 גבעולי נענע טריים
  • 2 שורשי למון גראס (אפשר גם עלים)
  • 3-4 עלי גרניום לימוני טריים
  • כף ג'ינג'ר טרי קצוץ
  • ⅓ כוס סוכר
  • ½ ליטר מים
  • 2 אגסים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • כ-10 יחידות שסק, קלופות, נקיות מגרעינים וחתוכות לקוביות או פרוסות
  • כ-10 תותים נקיים וחתוכים לקוביות בינוניות
  • מיץ מלימון אחד
  • כוס מים

אופן ההכנה

  • 1. בסיר קטן, מביאים לרתיחה את צמחי התבלין והג'ינג'ר עם הסוכר והמים. מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים במשך 5-7 דקות.
  • 2. בסיר בינוני, שמים את האגסים והשסק החתוכים, וסוחטים עליהם מיד את מיץ הלימון, כדי שלא ישחירו. מסננים את תמצית הצמחים שרקחנו מעל לפירות.
  • 3. מוסיפים כוס מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות. מצננים.
  • 4. מוסיפים את התותים החתוכים ושומרים במקרר. לשדרוג ולמצב רוח מרומם – מוסיפים מעט רום, וודקה או ברנדי. מגישים קר מאוד!

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully