- 1. במעבד מזון מעבדים בפעימות את הקמח, החמאה, שמן הזית, החלמון, המלח וקליפת הלימון. אם התערובת יבשה מאוד, מוסיפים כף או שתיים של מים.
-
- 2. מרפדים תחתית של תבנית אפייה קפיצית בנייר אפייה (הכי טוב להניח גיליון נייר על הבסיס כשהתבנית מפורקת, ואז לסגור את הקפיץ על התחתית המרופדת בנייר ולגזור במספריים את השוליים שנותרו מחוץ לתבנית). משמנים בחמאה. יוצקים את הבצק הפירורי לתבנית ומהדקים אותו בידיים לשכבה דקה שתכסה גם את השוליים עד לגובה כ-3 ס"מ.
-
- 3. אופים את הבסיס בחום של 200 מעלות, עד שהוא מתחיל להזהיב, כ-12 דקות.
-
- 4. מוציאים מהתנור ומצננים.
-
- 5. מכינים את המילוי: במעבד מזון מעבדים קצרות את הגבינה עם השמנת, הביצים, המלח, מיץ הלימון, הפלפל, האורגנו, הרוזמרין והקמח. מוסיפים פנימה גם את רוב גבינת הפקורינו המגוררת (שומרים מעט בצד לפיזור מעל המאפה) ואת העירית, ומטמיעים בעדינות בתערובת.
-
- 6. יוצקים את הבלילה על הקלתית האפויה למחצה, ומפזרים למעלה את שארית הפקורינו המגוררת. מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות. כעבור כ-10 דקות מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות, ואופים עד שפני העוגה מזהיבים, כ-50 דקות (ובסך הכל כשעה אפייה).
-
- 7. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת. המאפה במיטבו כשהוא פושר, בטמפרטורת החדר או קר, ולא לוהט מהתנור.